A hibiclensről

Ha műtéten esett át, akkor valószínűleg ki volt téve a Hibiclensnek, a Mölnlycke Health Care által gyártott bőr tisztítónak. A Hibiclens-t széles körben használják az Egyesült Államokban antiszeptikumként, sebészeti beavatkozást megelőzően, sebtisztítónak és bőr tisztítónak. A Hibiclens csökkentheti a baktériumok szintjét a bőrön, ezáltal csökkenti a bőrfertőzések kockázatát, de egyes esetekben irritálja a bőrt.

Hozzávalók

A Hibiclens két hatóanyagot tartalmaz, amelyek fertőtlenítőként szolgálnak: klórhexidin-glükonát és izopropil-alkohol, az utóbbi pedig az alkoholfogyasztás aktív összetevője. Mindegyik koncentráció 4 százalék. Inaktív összetevők: Red 40 festék, illat és tisztított víz.

felhasználások

Sok sebészeti csoport, mint például a Kaiser Permanente Permanente Orvosi Csoportja, azt javasolja, hogy minden beteg a műtét előtti éjszakán a Hibiclensből nyissa le a nyakát. A kórházak, az orvosi irodák és más nyilvános helyek gyakran használják a Hibiclens-t habos formában egy hands-free adagolóban, amely elkerüli a mikroorganizmusok terjedését a palack megérintésével. Orvosa javasolhatja a Hibiclens alkalmazását is helyi bőrfertőzésekre, például aknére vagy folliculitisre. A Hibiclens a számlálón többféle formában is megvásárolható, beleértve a spray palackokat és törlőkendőket, vény nélkül. A Hibiclens nagy palackokban is használható, és kisebb szivattyúpalackokat tölthet fel.

Előnyök

A Hibiclens mind a Gram-pozitív, mind a Gram-negatív baktériumokat megöli. A klinikai vizsgálatok során a Hibiclens egy hatperces sebészeti bozót során a baktériumok 99,9% -át elpusztította. A Hibiclens 93 százaléka a bőrön marad, legfeljebb öt órával az alkalmazás után.

kockázatok

A Hibiclens súlyos reakciókat okozhat, ha a szemébe, az orrába, a szájába, a végbélbe, a vaginába vagy az orrba jut. Ezt a terméket csak sértetlen bőrfelületen használja, hogy elkerülje a bőr égését vagy irritációját. Súlyos esetekben hólyagosodás, bőrpír, súlyos fájdalom, viszketés, duzzanat és bőrkiütés jelentkezhet. A szaruhártya sérülése legalább egy olyan esetben fordult elő, amelyet a Cleveland Klinika Alapítvány a “Cornea” 1990. évi számában jelentett. A fülbe beágyazott hibiclens is süketséghez vezetett, jelentette a GC America. Allergiás reakciók is következhetnek be.