Amelyek csökkentik a hemoglobin a1c teszt eredményeit

Ha aggódsz a vércukorszint miatt, orvosa rendelhet egy hemoglobin A1C-tesztet. Ez a teszt az átlagos vércukorszintet az elmúlt három hónapban mérte. Ez elsősorban a cukorbetegek tesztelésére szolgál. Ha az A1C szintje emelkedett, akkor javíthatja azt, ha ugyanazt a diétát követi, amelyet a cukorbetegek követnek, hogy segítsenek a vércukorszint kezelésében. Ezek a diéta többek között a szénhidrátszámlálás, a cukorbetegség-diétás étrend és a Create Your Plate nevű terv.

Hemoglobin A1C 101

Az A1C mérni tudja a glükóz hemoglobinhoz való kötődését, ami a vörösvérsejtek fehérje, amely oxigént hordoz a szervezetben. Ezt százalékban mérik, és minél magasabb a százalék, annál magasabb a vércukorszintje. A normál A1C 5,7 százalék vagy annál kevesebb. Az 5,7 és 6,4 százalék közötti A1C a prediabetes jele, ami a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázati tényezője, és azt jelzi, hogy átlagos vércukorszintje vagy eagja körülbelül 126 milligramm / deciliter. Egy 6.5 vagy annál nagyobb A1C-érték általában azt jelenti, hogy cukorbeteg van, és a vércukorszáma átlagosan 126 mg / deciliter.

Szénhidrátszámlálás

A szénhidráttartalmú élelmiszerek, beleértve a keményítőt és gabonát, a gyümölcsöket, a tejet és a joghurtot, a leginkább hatással vannak a vércukorra. Az étkezés során fogyasztott szénhidrátok szintjének ellenőrzése segít a vércukorszint szabályozásában. A szénhidrátszámlálás olyan étrend, amely segít a szénbevitel szabályozásában. A diéta során minden adagban meghatározott mennyiségű gramm vagy adag szénhidrátot eszik. Az orvos vagy a dietetikus segíthet meghatározni a szénhidrát mennyiségét, de általában 45-60 gramm, vagy 3-4 adag szénhidrátot tartalmaz minden étkezéskor. A szénhidrát 15 grammja egy szelet kenyérrel, 1/3 csésze rizs vagy tészta, 4 uncia gyümölcs, 1 csésze tej vagy 1/2 csésze borsó. Az egészség és az egyensúly érdekében minden étkezésnek tartalmaznia kell a fehérje, az egészséges zsír és a nem sztergetikus növényi eredeteket – például zsíros halat vagy csirkét, amelyet olívaolajban, kevert zöldségben vagy párolt brokkoliban főznek.

Az Exchange Diet

A cukorbetegek csere listája egy másik étkezés-tervező eszköz, amely segít a vércukorszint csökkentésében az A1C szintek csökkentésében. A csererendszer a táplálkozási tartalmak hasonlósága alapján csoportosítja az élelmiszereket, beleértve a szénhidrátot, a fehérjét, a zsírt és a kalóriákat. Így az egyes csoportokba tartozó élelmiszerek cserélhetők az étkezés megtervezéséhez. Az élelmiszercsoportok közé tartoznak a keményítők, a gyümölcsök, a tej, a hús és a hús alternatívái, a zöldségek és a zsír. Az ételtervezés során 3/4 csésze édesített hideg gabonát 1 csésze főtt zabpehelyen reggelire cserélhet. Az Ön étrendje lehetővé teszi számukra, hogy naponta egy-egy csomó értéket cseréljenek az egyes élelmiszer-csoportokról. A szénhidrátszámláláshoz hasonlóan az élelmiszercseréket egyenletesen kell elosztani az étkezések és rágcsálók között a jobb vércukorszint szabályozás érdekében.

Hozz létre Plate-t

Néhány ember számára a szénhidrátok és csereprogramok számítása túlságosan bonyolulttá teheti az étkezés tervezését, különösen akkor, ha újonnan diagnosztizálták a cukorbetegséget. Az American Diabetes Association egy egyszerűbb étkezési tervezési technikát javasol a vércukorszabályozás támogatására, és segít az A1C szint növelésében, az úgynevezett Create Your Plate. Ez a táplálék az étlapot használja, hogy segítsen a szénhidrát és a kalória szabályozásában. Először oszd fel a tányérját félre, majd fél felét feloszlatva három részre. Töltsük be a legnagyobb részt nem sztyeppék zöldségekkel, mint például brokkoli vagy zöldbab, az egyik kisebb szakasz egy egészséges keményítővel, például édesburgonyával vagy barna rizszel és a másik kisebb szakaszon egy sovány fehérjével, például lazacal vagy tofuval. Kóstolja meg az ételét egy kis adag gyümölcs, vagy egy adag tejet vagy cukrozatlan joghurtot.