Csiklandozás és nyomás a mellkasban

Egyénileg a mellkasi csiklandozás vagy nyomás a különböző egészségügyi állapotokhoz kötődik. Kombinált, a két tünet további problémákat jelenthet, beleértve az asztmát és a szívrohamot. A mellkasi nyomás olyan tünet, amely mindig azonnali orvosi ellátást igényel. Ha bármilyen tapasztalatot tapasztalsz a csiklandozással vagy a mellkasodat érintő nyomással kapcsolatban, hívd orvosodat vagy fejét a sürgősségi helyiségbe.

Okoz

A szívprobléma gyakran előidézi a mellkasi nyomást, ami néha kombinálódik a csikopogató érzéssel. Sok egyéb ok azonban lehetõség, amelyek közül néhány nem olyan komoly. Az asztma légzési nehézségekkel jár, ami néha utánozza a mellkasi nyomást, mivel a megnövekedett erőfeszítésnek köszönhetően elegendő levegőbe jut. A gyakran megjelenő csiklandó érzés köhögést okozhat, ami súlyosbítja a légzési nehézségeket. A szorongás elleni támadás a tünetek széles skáláját eredményezi, amelyek minden egyes ember számára különbözőek. Sokan a betegségről beszámolnak arról, hogy csiklandoznak a bõrön észlelõ érzések, és sokan aggódnak, hogy szívrohamot kapnak az epizód alatt. A gyomorégés egy másik egészségügyi probléma, amely időnként előidézheti a mellkasi nyomást, és ez okozhatja Önnek a csiklandozást a területen.

Mit kell tenni

Függetlenül a mellkasi fájdalom számtalan okaitól, a Mayo Clinic.com orvosi ellátást igényel, ha a nyomás több mint egy percig tart. Tüneteit részletesen tájékoztassa orvosának vagy a segélyszolgálat személyzetének, beleértve a mellkasi csiklandózás érzését. Ez segít neki elérni a pontos diagnózist, ami megkönnyíti a tünetek okozta állapot kezelését. A jelentésének alapján az orvos meghatározza, mely tesztek, gyógyszerek és eljárások megfelelőek lehetnek.

Kezelés

Ha a mellkasi nyomás és a csikopogás szívroham vagy szívbetegség következménye, orvosa valószínűleg kiterjedt kezelésre, köztük gyógyszerekre és lehetséges műtéti beavatkozásra bocsátja a kórházba. Ha azonban a tünetei szorongással, krónikus gyomorégéssel vagy asztmával vannak összefüggésben, akkor a gyógyszerek és az életmód megváltozása lehetővé teheti, hogy szabályozza az állapotot és csökkenti a mellkasi nyomás előfordulását és a csiklandozást a területen. Az orvos kezelési ajánlásait követően fontos, hogy ezeket a feltételeket megakadályozza.

szempontok

Az alternatív gyógymód egy olyan kezelés, amely sok olyan állapot kezelésében segít, amely nyomást és csiklandozást eredményez a mellkasában. Az étrendi változások gyakran ajánlottak gyomorégés és szorongás kezelésére, és sok gyógynövény-kiegészítésről azt állítják, hogy ellenőrzi a számos betegséghez kapcsolódó tünetet. Fontos azonban, hogy ezeket a kezelési módszereket kezelőorvosával alkalmazza, mielőtt végrehajtaná őket, mert egyesek negatív kölcsönhatásokat okozhatnak a gyógyszerekkel.