Hátfájás a gerincblokkból

Annak érdekében, hogy gerincoszlopot hajtson végre, az orvosok hosszú, vékony, gerincként ismert tűt helyeznek be a hátsó szövet sok rétegén keresztül. Ennek eredményeképpen az embereknek körülbelül 25-30% -a gerincblokkban panaszolja az enyhe hátfájást az eljárás után. A legtöbb ember számára ez a fájdalom enyhe és önkorlátozó. Kisszámú ember esetében a gerincblokk hátfájása előidézi a szövődmények kialakulását, mint például vérzés vagy fertőzés.

Kezdés és időtartam

A gerincblokk hátfájása rendszerint az első két-hat órával az eljárás után jelenik meg, mivel az eljárás során alkalmazott helyi érzéstelenítők elhasználódnak. Azok az emberek, akik más gyógyszereket szednek a műtét utáni fájdalomcsillapításra, nem észlelhetik a fájdalmat egy-két vagy két napig, ha egyáltalán fájdalmat tapasztalnak. Három-öt nappal később kezdődő fájdalom az eljárás után általában szövődményt jelent. A legtöbb ember számára a gerincoszlop hátfájása csak néhány napig tart. Néha néhány hétig fennáll a fájdalom. Ritka esetekben a hátfájás állandó marad, mivel az idegek sérülnek a tű elhelyezésénél.

Elhelyezkedés

A gerincblokk hátfájása az alsó hátsó részen helyezkedik el, ahol a gerinc tű van behelyezve. Időnként fáj a fájdalom, hogy sugárzik le a fenék és a lábak. A felső hátfájás nem egy gerincblokk elvárt eredménye.

Leírás

A legtöbb ember a hátfájás fájdalmát enyhe vagy mérsékelt fájdalomnak vagy unalmas fájdalomnak nevezi. Néhány ember szintén a reflex izomgörcsökből szenved a blokk után, ami epizodikus, görcsös fájdalmat okoz, amelyet gyakran a mozgás vált ki. A súlyos vagy éles fájdalmat orvosnak kell értékelnie.

Kezelés

A váltakozó hideg és meleg csomagok csökkenthetik a helyi szövetgyulladást és a gyors gyógyulást. Azok a személyek, akik még nem kaptak receptet a posztoperatív fájdalomcsillapítóktól a sebészektől, fel kell kérniük az over-the-counter acetaminophen alkalmazását fájdalomcsillapításra. A korlátozó aktivitás szintén segít, különösen az olyan mozgás által kiváltott izomgörcsök számára.

szövődmények

Azok a betegek, akik lázzal járó hátfájást tapasztalnak, a tű behelyezésére szolgáló helyet elvezetik, az izmok gyengesége, a bélvesztés vagy a húgyhólyag elvesztése, az éberség szintjének megváltozása vagy a személyiség változásai lépnek kapcsolatba az orvosukkal utasításokkal vagy a legközelebbi sürgősségi helyiséggel kapcsolatban Komplikációk jelei lehetnek. Általános szabályként a hátfájás néhány nappal a gerincblokk után javulni kezd. A rosszabb érzés vagy az új tünetek kialakulása három-öt nappal a gerincblokk után nem normális.