Képes gyakorolni ölni a magzatot?

A legtöbb terhes nőknél a testmozgás nemcsak biztonságos, hanem bátorítást is nyújt. A gyakorlat segíteni fog abban, hogy jobban érzed magad mentálisan és fizikailag, de bizonyos esetekben a testmozgás veszélyeztetheti a születendő csecsemő életét. A testmozgás önmagában nem ölte meg a születendő gyermeket, de a gyakorlás hatásai – például korlátozott oxigén a baba számára – megszüntethetik a terhességet. Csak az orvos tudja meghatározni, mi a legjobb az Ön és a baba számára.

A rendszeres testmozgás segíthet leküzdeni a terhesség sok kellemetlenségét. A testmozgás javítja a keringést, ami segít megelőzni az aranyérmet, a székrekedést, a boka duzzanatot, a lábszűkületeket és a hasnyálmirigyeket. A testmozgás több energiát adhat a nap folyamán, és segít alvás közben jobban aludni. A stabilitás erősíti a hátat, csökkenti a hátfájást az extra terhesség súlyából. Bár nem kíván fogyni a terhesség alatt, használhatja a testmozgást, hogy korlátozza a zsírsúlyt. Bizonyos bizonyítékok azt sugallják, hogy a fizikailag illeszkedő nőknek rövidebb és biztonságosabb munkájuk van.

A túllépés veszélyezteti a baba egészségét. Ha testhőmérséklete meghaladja a 101 fokot, akkor a baba kockázatos lehet születési rendellenességek esetén, különösen az első trimeszterben. Ha elveszíti az egyenlegét, akkor eshet és kárt tehet a baba. Az erőteljes tevékenység gyakorlása korlátozhatja az oxigén áramlását a baba számára. Kerülje el az érintkezési sportot, amely erőteljesen hatást gyakorolhat a gyomrára. A terhesség 20. hetét követő túlságosan sok időt kell töltenie a hátán.

A terhesség alatt olyan mérsékelt intenzitású testmozgás, amely megkönnyíti a lélegzést, de lehetővé teszi, hogy folytasson egy beszélgetést, a legjobb. Az úszás biztonságos szív- és érrendszeri edzést biztosít anélkül, hogy stresszt okozna a csontjain és az ízületeken. A séták és a jóga gyakorlása lazítson, és alacsony hatású gyakorlatokat biztosít. Ha kerékpározással, lépéssel, tánccal, aerobik vagy kocogással foglalkozik a terhesség előtti életében, akkor valószínűleg biztonságosan folytathatja, de a csökkenés kockázata nőni fog a terhesség előrehaladtával és a mérleg egyensúlyának megváltozásával.

Függetlenül attól, hogy milyen egészséges és fizikailag illik, lehet, hogy beszélje meg kezelőorvosával mielőtt bármilyen terhességi gyakorlatot elkezdene a terhesség alatt. Kezdje lassan egy új edzőprogramot, és ismerje meg a korlátait, és figyelmeztesse a szorongást. Ha fájdalmat, rövid légzést, szédülést, túlmelegedést vagy szívdobogást tapasztal, abbahagyja a gyakorlást. Ha magas kockázatú terhesség vagy az idő előtti munkavégzés veszélye áll fenn, orvosa szorosan figyelemmel kell kísérnie minden edzésprogramot. Továbbá, ha bizonyos gyógyszeresedései vannak, beleértve a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, a hüvelyi vérzést vagy a korai összehúzódásokat, orvosa javasolhatja Önt, hogy korlátozza fizikai aktivitását.

Egészségügyi előnyök

Egészségügyi kockázatok

Ajánlott gyakorlatok

szempontok