Kukorica szirup szilárd vagy magas fruktóz kukorica szirup

Ha olyan, mint a legtöbb amerikai, naponta 22 teáskanál hozzáadott cukrot fogyaszt. A kukoricaszirup, akár folyékony, akár szilárd, fruktózzal vagy anélkül, olyan hozzáadott cukor, amely hozzájárulhat az elhízáshoz és a szívbetegségekhez. Csökkentse a hozzáadott cukorgyulladást 6 teáskanál, ha női és 9 teáskanál hím, akkor tanácsolja az American Heart Association-t.

Hogyan készült a kukorica szirup szilárd és a HFCS

A kukorica szirup 100 százalékos glükóz, a legkisebb cukorforma. A kukorica szirup szilárd előállításához az élelmiszergyártók dehidratálják a szirupot, amíg csak 10 százalékos vizet nem tartalmaz. A szárított terméket porított kávékrémmel, injekciós keverékkel és bébi formulával használják. Kezdje újra a kukoricaszirupot, de ezúttal hagyja folyékony formában, és adj fruktózt – egy másik természetesen előforduló cukrot -, és magas fruktóz kukorica szirupot vagy HFCS-t használ. Az élelmiszergyártók a feldolgozott élelmiszerek és italok édesítésére használják, a szódából és a süteményektől a ketchupig.

Hogyan hatnak ezek az édesítőszerek az egészségére?

A szervezet a glükózt egy kicsit másképp kezeli, mint a fruktózt, de a két cukor ugyanazt a hatást gyakorolja a cukorhoz társuló betegség bizonyos markereire, jelentette be 2014-ben a “Current Opinion in Lipidology” című tanulmányt. A HFCS-t ugyanúgy metabolizálják, mint a többi glükóz-fruktóz édesítőszer, mint például az asztali cukor, a gyümölcslé és a méz, a 2008-as tanulmány szerint az American Journal of Clinical Nutrition. A HCFS nem felelős az elhízásért, mint a többi finomított cukor, hozzáteszi a szerzőt.