Lehet-e ab gyakorolni, hogy a mag nagyobbra nézzen?

Ha egy sovány szűkületet keres, ab gyakorlatok lehetnek a napirenden. Azonban az ab gyakorlatok nem közvetlenül a hasi zsírégetést és ha túlzott zsírt hordoznak, akkor nem kapja meg azt a szűk hatos csomagot, függetlenül attól, hogy hány ab gyakorlást végez, jegyzi meg Steve Holman, az Iron Man Magazin szerkesztője. ” A túlzott ab-edzés még nagyobbra tudná hozni magját.

A mag belső és külső részből áll. A belső rész magába foglalja a medencefenék izmait, a multifidust és a keresztirányú abdominist. Ezek között az izmok stabilitást és támogatást nyújtanak az egész tested számára. Ezen felül az obliques és a rectus abdominals – ezek az izmok, amelyek a fizikai fitness szent gráfját alkotják: a hat-csomagod.

Amikor izomot képez a fáradtság pontjára, az izomszövetet lebontja. Ez a törött szövet, majd regrows nagyobb és erősebb, feltéve, ha kap elég pihenést és táplálkozást. Ezért minden olyan gyakorlat, amely kihúzza a hasát, potenciálisan a középső izomnövekedéshez vezethet, és megnövelheti a magját.

A belső magi izmok képzése – a multifidus, a kismedencei padló és az abdominis ponyva – nem valószínű, hogy észrevehető növekedést eredményez, mivel ezek a mély izmok és nem láthatók a felszínen. A cél elérésének legjobb módja a stabilizációs gyakorlatokkal, mint pl. A deszka, az oldalsó tányérokkal és az állandó kábelnyomóval, írja Eric Cressey edzőt a “Maximális Erősség” -re. A külső maggyakorlatok végrehajtásával, mint például a hagyományos crunch, sit-up, leg lift vagy side curve, azonban az izomszövetet lecsökkented és egy nagyobb, nagyobb méretű középső részre állsz.

Az abs formáját és méretét elsősorban a genetika és a testtartás határozza meg, állítja az edző, Deborah Mullen szerint, ezért ha lapos gyomort szeretne, álljon magasra és tartsa szorosan a magját. A mag helyes felkészítése szintén enyhíti és megakadályozza az alsó hátfájást, jegyzi meg Len Kravitz az Új-Mexikói Egyetemen. Az ön abszorbense is nagyon vékony, hozzáteszi Kravitz, ami azt jelenti, hogy túl nagy lesz az ötlet, nem valószínű. Ragadjon főleg a belső maggyakorlatokhoz, például a deszkákhoz, hogy javítsa a testtartást, erőt és megelőzze a sérüléseket.

Anatómiai lecke

Izom mozog

Belső vagy külső mag

Alapképzés – a helyes utat