Vannak multivitaminok, amelyek segítik a hypothyroidot?

Ha lassú pajzsmirigyed van, hypothyreosis diagnosztizálható. A pajzsmirigy felügyeli az anyagcserét. Ha nem termel elegendő pajzsmirigormint, akkor a fáradtság, a depresszió, a székrekedés és a hidegre érzékeny érzés fejezhető ki, és hajlamos lehet a súlygyarapodásra. A hipotireózist tipikusan Hashimoto-kór, autoimmun reakció okozza, amely antitesteket támad a pajzsmirigy ellen, vagy ha nem kap elegendő jódot az étrendjében, bár ez nem szokásos az Egyesült Államokban. A szintetikus pajzsmirigyhormon gyógyszerek felírása mellett orvosa javasolhatja a multivitamin kiegészítőket is.

B vitamin komplex

A nyolc B-vitamint számos fontos funkcióra, beleértve a növekedést és fejlődést, az immunrendszer reakcióit, a vörösvérsejtek képződését és az emésztési folyamatot is megköveteli. Szükségesek az enzimek és hormonok normál termeléséhez, beleértve a pajzsmirigyhormont. Mivel vízben oldódó vitaminok, a vizeletből eltávolítják a szervezetből, és naponta cserélni kell őket. A “The Journal of the Pakistan Medical Association” című 2008-as tanulmány megjegyzi, hogy a B-12 hiánya különösen a hypothyreosisban fordul elő. Ha hypothyreosisban szenved, beszéljen orvosával, és megtudja, szükség van-e B-vitamin komplex multivitamin bevonására, amely B-12-vitamint tartalmaz.

A-vitamin a béta-karotinnal

Az A-vitaminnak vagy a retinolnak többre van szüksége, mint hogy segítsen jobban látni az alacsony fényviszonyok mellett. Szükség van a csontnövekedésre, az egészséges bőrre, a normális immunrendszer működésére és a vörösvérsejt-termelésre. Az A-vitamin D-vitaminnal és pajzsmirigyhormonokkal kombinálva szabályozza a génaktivitást és szabályozza az új sejtnövekedést. Extra béta-karotinra lehet szükség, mivel ez az A-vitamin előfutára. Beszéljen orvosával az A-vitamin és a béta-karotin-kiegészítők hypothyreosis kezelésére.

Iron kiegészítés Hypothyroidral

A vas elengedhetetlen a hemoglobin, enzimek és hormonok termeléséhez, beleértve a pajzsmirigyhormont. Egy 2009-es tanulmány szerint a “The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism” című közlemény szerint a vashiányos vérszegénység és a szubklinikai hypothyreosis kapcsolat áll fenn. Ha hypothyreosis-t diagnosztizáltak a vashiányos vérszegénységgel együtt, szükség lehet vasbetegségre, szintetikus pajzsmirigy-hormon-kezelésre, mindkét állapot hatékony kezelésére. Azonban a vas-kiegészítők zavarhatják a szintetikus pajzsmirigy-hormonok felszívódását, és ezeket külön kell venni. Beszélje meg kezelőorvosával a szintetikus hormonkezelés szedésének legjobb módját.

Egyéb vitaminok és kiegészítők

Néhány multivitamin kombináció mellett az orvosa javasolhatja, hogy vegyen be az L-tirozin étrend-kiegészítőket. A University of Maryland Medical Center kijelenti, hogy pajzsmirigyében tirozin szükséges a pajzsmirigy hormon kialakulásához, és ha a tirozin szintje alacsony, ez hozzájárulhat a hypothyreosis kialakulásához. A megfelelő pajzsmirigy működésének biztosításához szükség lehet az omega-3 zsírsavakra is. Ne vegyen be jódot vagy egyéb étrend-kiegészítőket a hypothyreosisért, hacsak orvosa ezt nem javasolja.