Harcsa és omega 3

A hal az omega-3 zsírsavak legjobb és legelterjedtebb táplálékforrása, az emberi fejlődéshez és működéshez szükséges természetes anyagok. Egyes halfajok omega-3-ban gazdagabbak, mint mások. A lazac, a tavi pisztráng, a makréla és a szardínia jobb választás az omega-3-k megszerzéséért, mint a harcsa, de a harcsa továbbra is értékes kiegészítése az étrendnek.

Harcsa

Még mindig ízletes, ha bevonják a kukorica étkezés és a mély sült, de a harcsa több, mint egy déli vágott. A modern harcsa-akvakultúra miatt, ahol a harcsait édesvízi tavakban tenyésztik, a harcsa világszerte elérhető. Csak 2 oz. Biztosítja a fehérje átlagos napi értékének 20 százalékát, a B-12-vitamin átlagos napi értékének 23 százalékát és a foszfor átlagos napi értékének 14 százalékát. Ez mindössze 88 kalóriára esik, ami a minőségi harcsa, mint tápanyag-sűrű táplálék.

Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak, amelyek természetesen jelen vannak a halakban és néhány növényi olajban, jelentős egészségügyi előnyöket mutatnak. Az Országos Kiegészítő és Alternatív Medicina Központ szerint az omega-3 zsírsavak csökkentik bizonyos kardiovaszkuláris betegségek kockázatát és javítják a rheumatoid arthritis egyes tüneteit. A tudósok számos egyéb betegségben, többek között az autizmusban, a bipoláris zavarban, az Alzheimer-kórban, az asztmában és az emlőrákban vizsgálják az omega-3-ok hasznosságát. Személyre szabott információkkal arról, hogy az omega-3 zsírsavak milyen szerepet játszanak a táplálkozásban, forduljon orvosához vagy egy regisztrált dietetikushoz.

Omega-3s a harcsahalban

Az omega-3-szint a harcsahal nagyon alacsony, mint más halfajok. A Nemzeti Kiegészítő és Alternatív Orvostani Központ szerint a mai haltenyésztési technikák szerepet játszhatnak az omega-3-k alacsony mennyiségeiben a harcsahalban, bár a tenyésztett lazac és a tenyésztett pisztráng viszonylag magas. Az American Heart Association azt javasolja, hogy a legtöbb ember legalább két hal adagot fogyasszon hetente, hogy egészséges előnyeit élvezhesse. Továbbra is élvezze a harcsait, de győződjön meg róla, hogy más fajtákat is eszik, hogy megfelelő étrendet biztosítson az omega-3-nak.

Figyelmeztetések és megfontolások

Az Omega-3 halolaj-kiegészítők az omega-3 zsírsavak táplálékfogyasztásának növelését segítik elő, de mint minden kiegészítés, némi kockázatot hordoznak. Vannak, akik gyomor-bélrendszeri tüneteket tapasztalnak, mint például a kopás, a gyomorégés és a hasmenés, amikor halolajat visznek. A nagy mennyiségű halolaj általában ellenjavallt a vérhígító gyógyszerekkel szemben, mert antikoaguláns tulajdonságokkal rendelkezik. A halolajat a kezelőorvosa vagy egy másik képzett egészségügyi szolgáltató felügyelete mellett használja.