Kolonoszkópiás prep diéta

Ha orvosa elrendelte Önt, hogy kolonoszkópiát végezzen, hogy jobban meg tudja határozni a végbél és a vastagbél egészségét, valószínűleg azt is javasolja Önnek, hogy kövesse a kolonoszkópiás előkészítő étrendet, hogy segítsen kitisztítani a bélét a vizsga előtt. A kolonoszkópiás prep diéta egy speciális diéta, amelyet egy bizonyos ideig elfogyaszt a vizsga előtt, hogy segítsen a testnek felszabadulni a széklet és a maradék a belekből és a végbélből. Bár a kolonoszkópiás étrendre vonatkozó specifikus iránymutatások léteznek, beszéljen orvosával, hogy megváltoztassa a tervet annak biztosítására, hogy az Ön étrendi igényei teljes mértékben megfeleljenek a táplálkozás során.

Azonosítás

A kolonoszkópia orvosi vizsgálat a végbélben vagy vastagbélben fellépő rendellenességek kimutatására, például kóros rákkeltő vagy rákos növekedések, fekélyek és gyulladásos szövetek kezelésére. A kolonoszkópiás prep diéta egy előkezelési kezelés, melynek során a fekális anyagot és a maradékot a vastagbélből és a végbélből ürítik ki annak érdekében, hogy a kolonoszkópiát végző orvos a vizsga során akadálytalanul lehessen nézni a végbélről és a vastagbélről, a Mayo Clinic szerint .

Ajánlott Prep Diet Foods

A Colon Cancer Resource Center szerint könnyű ételeket, például tojásokat, tiszta levest, bőr nélküli burgonyát, párolt fehér halat, sajtot és bőr nélküli csirkét kell elkezdeni három-négy nappal a vizsga előtt. Ezután a vizsga előtti napon enniük kell egy könnyű reggelit, például a pirítóst és a tojásokat, majd egész nap folyékony diétát kell kezdenie. Az ajánlott folyadékok, melyeket naponta be kell vinni, tartalmazzák a vizet, a fűszeres gyümölcsleveket, a tiszta levesterméket, mint a csirkehúsleves, a zöldségleves vagy a húsleves, a gyömbérsütés és a sportitalok, például a Gatorade.

Elkerülendő ételek

Kerülje az olyan élelmiszereket, amelyek piros színezékekkel és folyadékokkal vannak ellátva, például vörös zselatin desszertek, vörös gyümölcslevek és piros üdítőitalok. Ezekben az ételekben és italokban a piros színezék vérben jelenhet meg a kolonoszkópiában, ami orvosának téves információt adhat, miközben meghatározza a vizsgálat eredményeit, figyelmeztet a Mayo Clinic.

További előkészítő javaslatok

A kezelőorvosa kérheti Öntől, hogy előzőleg, vagy a kolonoszkópia reggelén vegyen be egy hashajtót vagy a köldöcskét, hogy biztosítsa, hogy az összes felszívódott anyag és maradék eltávolítása a végbélből és a vastagbélből, az Országos Betegségek Tájékoztató Elszámolóházának megfelelően.

Figyelem

Figyelmeztetnie kell kezelőorvosát a kolonoszkópiát megelőzően szedett gyógyszerekre annak biztosítása érdekében, hogy elegendő idő álljon rendelkezésére a gyógyszerek szükség szerinti módosításához a vizsga előtt, hogy elkerülje az esetleges orvosi vészhelyzeteket, amelyek abból eredhetnek, hogy nem szedte a szükséges gyógyszereket. Azt is közölnie kell kezelőorvosával, ha bármilyen speciális étrendi igénye van, amelyet a kolonoszkópiás prep diéta során kell kezelni, mielőtt elkezdené a diétát.