Lehetnek vitaminok zsírban?

Ha túlsúlyosak vagy elhízottak vagyunk, túl sok kalóriát fogyasztunk – extra tüzelőanyagot, amelyet testetek nem használnak és testzsírként tárolják. Hat alapvető tápanyag van, amelyekre szükségük van az optimális egészségre és táplálkozásra, de mindhárom tápanyag csak kalóriát biztosít. A vitaminok nem szállítanak olyan kalóriákat, amelyek hozzájárulnak a felesleges zsírhoz, minden vitamin, amit az ételtől kapnak, más célt szolgál a szervezetben.

Tápanyagok

A szervezetnek hat tápanyag szükséges: szénhidrátok, zsírok, fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok és víz. A tápanyagok közül csak három – a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék – kalóriákat, energiát szolgáltat. A szénhidrátok és a fehérjék 4 kalóriát adnak grammonként, és a zsír 9 kalóriát tartalmaz grammonként. A szénhidrátok olyan élelmiszerekből származnak, mint a rizs, a tészta, a zöldség, a gyümölcs, a bab, a borsó és a gabonaalapú élelmiszerek, például a kenyér. Kapsz fehérjéket olyan ételekből, mint a hús, csirke és egyéb baromfi, tojás, bab, tej és egyéb tejtermékek, például sajt. A zsír számos ételben megtalálható, mint például a hús, a vaj, a sajt, a rövidítés, a diófélék és a növényi olajok. Az étrendben lévő vitaminok nem kalóriatartalmúak, de fontosak a növekedéshez, a fejlődéshez és a sejtek működéséhez.

Vitaminok

Tizenhárom vitamin fontos az emberi egészség szempontjából. Ezek a vitaminok az A, C, D, E, K vitaminok és a B-1 vitamin, vagy tiamin, B-2 vagy riboflavin, B-3 vagy niacin, B-5 ​​vitamin, Vagy pantoténsav, B-6, B-7 vagy biotin, B-12 és folsav. Minden vitamin egy bizonyos funkciót szolgál, hogy jó egészségben tartsa. Például a C-vitamin elengedhetetlen a fogak és az ínyek egészségéhez, elősegíti az ásványi vas felszívódását, és segít meggyógyulni, amikor a szervezetet megsebesíti. A D-vitamin segít felszívni az ásványi kalciumot, ami az erős fogak és csontok számára szükséges. A vitamin hiánya rossz egészségi állapotot eredményez és veszélyezteti a rákot, a szívbetegséget és az osteoporozist.

Súly

A lassú anyagcserét néha a súlygyarapodás okozza, de a Mayo Clinic megelőző orvos szakembere szerint Dr. Donald Hensrud szerint a legtöbbször a súlygyarapodás több élelem és ital fogyasztása, mint amennyire szüksége van, és nem elég testmozgás Többlet kalóriák. Egyéb tényezők, amelyek hozzájárulnak a súlygyarapodáshoz, magukban foglalják a genetikáját, a családtörténetet, bizonyos gyógyszerek szedését, az étkezést és az alvást. Egy másik dolog, hogy fontolja meg, hogy ahogy öregszünk, a szükséges napi kalóriák száma csökken. Ha beállította a súlycsökkenést, csökkentse a naponta fogyasztott kalóriák számát. Egy változatos étrendet megkóstolhat az összes szükséges vitamin és ásványi anyagban. A rendszeres aerobik edzés és az edzés erősíti a testsúlycsökkenést is.

Egyéb információk

Vannak, akik vitaminokat kapnak, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy kapják meg a napi adagot az alapvető tápanyagokból. Az Amerikai Család Orvosok Szövetsége azonban azt jelzi, hogy a legjobb, ha vitaminokat és ásványi anyagokat kap az ételből, amit könnyebb felszívódni. A vitaminok és egyéb táplálékkiegészítők nem alkalmasak az egészséges táplálkozás helyes helyettesítésére. Mindazonáltal a MayoClinic.com kijelenti, hogy a vitamin-kiegészítők megfelelőek lehetnek bizonyos populációk, például a vegánok és a vegetáriánusok számára, akik kevesebb, mint 1600 kalóriát fogyasztanak naponta, terhes nők és azok, akiknek egészségügyi kompenzációi megakadályozzák bizonyos tápanyagok felszívódását.