Reggeli ötletek valakinek, akinek terhességi cukorbetegsége van

Ha terhes vagy remélik, hogy terhes lesz, lehet, hogy aggódik a lehetséges szövődmények miatt – a terhességi cukorbetegségben. Ez az ideiglenes állapot akkor alakul ki, amikor egy nő teste ellenáll a hasnyálmirigy által termelt inzulinnak, ami a vércukorszintet az egészséges szint fölé emelkedik. Az American Diabetes Association szerint a terhesség körülbelül 18 százalékát érinti. Az étrend módosítása segíthet a terhességi cukorbetegség szabályozásában. A reggeli – a nap első étkezése – figyelemmel kíséri a jó étkezési tervet. Forduljon orvosához vagy regisztrált dietetikushoz, hogy segítsen a terhesség legjobb étrendjének kifejlesztésében.

Szénhidrátok kiválasztása

A szervezet lebontja a szénhidrátokat a glükózra, így a szénhidrátok közvetlen hatással vannak a vércukorszintre. A megfelelő típusú szénhidrát kiválasztása a reggelen segít a vércukorszint lassú és állandó növekedésében, anélkül, hogy a tüskék sok inzulint igényelnek. A legjobb választás a rostban gazdag, ami segít a szénhidrátoknak a vércukorszint alacsony és közepes hatása miatt. Például egy egész gabonamagot tartalmazó reggeli, mint a korpás pelyhek vagy egy egész szemű muffin, lassan emeli a vércukrot. A zabos korpa jó választás, mivel magas rosttartalma miatt emellett a gasztrointesztinális egészséget is támogatja.

Tejtermékek hozzáadása

A tejtermékek szénhidrátokat tartalmaznak, de hozzájárulnak az egészséges reggelihez, ha mérsékelten használják őket. Add hozzá a tejet vagy a joghurtot a reggelihez, de a University of California Medical Center javasolja, hogy csak egy csésze tejterméket fogyaszt egy időben, hogy megtartsa a vércukrot. Válasszon alacsony zsírtartalmú változatokat a zsíros zsír bevitelének kezeléséhez, ami hozzájárulhat a magas koleszterinszinthez. Ha vajat használ, szétszórja, vagy alacsony zsírtartalmú spreadre vált.

Gyümölcsök felvétele

A friss gyümölcs általában egészséges táplálék, de hozzájárulhat a vércukor gyors növekedéséhez. Reggelente válasszon olyan típusokat, amelyek magas oldható szálban vannak, és amelyek az emésztés folyamán olyan gélt képeznek, amely lassítja a vér glükózfelvételét. Az oldható rostokban gazdag gyümölcsök közé tartoznak a banánok, az almák, a körte és a bogyós gyümölcsök, például a szamóca és az áfonya. Szeletek vagy szórjuk meg ezeket a gabonaféléken, vagy adjunk hozzá házi sült muffinokhoz és kenyerekhez. Kerülje el a gyümölcslevet, mert nincs szálas, és viszonylag magas az egyszerű cukor, ami növeli a vércukorszintet.

Fehérje és zöldség hozzáadása

A terhességi cukorbetegségben szenvedő nőnek naponta két-három adag fehérjét kell fogyasztania, javasolja az American Diabetes Association. A tojás reggeli alkalmával segít ebben a célnak megfelelni, ezért nem keményítőtartalmú zöldségeket, például apróra vágott paprika, cukkini vagy brokkoli hozzáadásával hozzáadhat omlettet. Vagy fehérjenek a hüvelyesek, például a lencse, a fekete szemű borsó vagy a fekete bab, a reggelihez. Habár a hüvelyesek keményítőt tartalmaznak, magas szolubilis rostjai segítenek megőrizni a vércukorszintet.