A helyi hialuronsavról

A hialuronsav a kötőszövetek természetes összetevője, például a porc és a bőr. Ez teszi ezeket a szöveteket rugalmasabbá és segít a bőr károsodásának javításában. A hialuronsav helyileg alkalmazott alkalmazása csökkentheti a finom ráncokat, és egyébként javíthatja a bőr megjelenését.

mechanizmus

A Restylane egy hialuronsavat tartalmazó gél márkaneve. A Restylane-ban lévő hialuronsavat baktériumok termelik, és nem állati stabilizált hialuronsavnak (NASHA) ismertek. Csökkenti a ráncokat, ha a bőrt jobban feltölti a bőrre. A hialuronsav a bőrben lévő vízhez kötődik.

Hatások

A Hyaluronsavat az Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatal 2005-ben hagyta jóvá közepes méretű ráncok és ráncok kezelésére. Használható arra is, hogy az ajkak jobban megjelennek. Ezek a hatások legfeljebb hat hónapig tarthatnak. Egyes betegeknél több kezelésre lehet szükség az optimális eredmények elérése érdekében.

Adagoló

Hialuronsav készítményt alkalmazhatunk a bőrfelületre a felhasználó által az utasításoknak megfelelően. Ez a készítmény a hialuronsav 2,5% -os oldatára korlátozódik. A készítményt szubkután is beadhatja (bőr alá) egy képzett orvos. A specifikus dózis a kezelendő helytől függően változik, de nem haladhatja meg a helyszínenként 1,5 mm-t.

Mellékhatások

A hialuronsav leggyakoribb mellékhatásai az injekció beadásának helyével kapcsolatosak. Ezek a hatások közé tartozik a zúzódás, viszketés, fájdalom, duzzanat és érzékenység. A hialuronsav kevésbé gyakori mellékhatásairól is beszámoltak: akne, allergiás reakciók, fertőzés és nekrózis (szöveti halál). A hialuronsavat nem szabad súlyos allergiás betegeknél alkalmazni.

interakciók

Számos gyógyszer, például az aszpirin és a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek növelhetik a vérzést és a véraláfutást a hialuronsav készítmény előállítása után. További kiegészítők, mint például a St. John’s Wort és az E-vitamin is okozhatják ezeket a hatásokat.