5 gimnasztikai alkatrészt

A tornászok ismertek arról, hogy képesek sok trükköt és gátlást végezni gerendákon, a levegőben és a földön. Annak érdekében, hogy végrehajtsa az ilyen trükköket, a tornateremeknek a legfelső fizikai formában kell lenniük. A sikeres tornászok intenzív edzésen mennek keresztül, hogy teljesítsék a gimnasztika öt legfontosabb elemét, mint például az izmok erejét, a szív- és érrendszeri állóképességet és a rugalmasságot, hogy biztosítsák biztonságukat és optimális teljesítményüket. Ezeknek a fitnesskomponenseknek a nélkül a tornászok valószínűleg küzdeni fognak a rutin tornamozgások végrehajtása során.

Megnövelt rugalmasság

Nem titok, hogy a rugalmasság elengedhetetlen ahhoz, hogy a torna képes legyen bizonyos mutatványokat végrehajtani, mint például a szakadások és a hátrányok. A rugalmasság arra utal, hogy képes mozgatni vagy hajlítani az ízületeket a mozgás széles körében könnyedén és sérülés nélkül. Ez lehet a koordináció és az egyensúly javítása is. Mivel a rugalmasság olyan fontos része a sportnak, sok gimnasztust gyakran tesztelnek, hogy meghatározzák a rugalmasságuk szintjét. Az USA Gimnasztika szerint a rugalmasságot az előretekerők, az oldalsó rúgások, a ugrások és a szakadások előidézése határozza meg. Ha a tornászok nem rangsorolják nagy rugalmassági tesztjüket, azt javasolják, hogy gyakran próbálják rugalmassá tenni a rugalmasságot. Ha a közös nyúlvány a lábát egyenesen felfelé tartja körülbelül 30 másodpercig. Abban az esetben, ha a tornász nem rendelkezik nagyfokú rugalmassággal, akkor sérülést okozhat, mint például a húzott izmok.

Magas erősségek

Az erő az izomegység vagy az izomegységek kombinációja, amely a Crossfit Journal szerint alkalmazható. A megfelelő erősségi szintek egy olyan fitneszkomponensek, amelyek a gimnasztika új készségeinek megalapozását képezik. Anélkül, hogy erősen felépítené az erejét, a tornászok képtelenek lennének a helyes technikát végrehajtani, ha olyan képességeket mutatnak be, mint a kézikaruk. Ha egy tornász nem lenne elegendő erőssége, akkor nehéz lenne új készségeket készíteni, és jelentős mennyiségű időt kellene eltöltenie újból. Ennek eredményeképpen a tornászok elkötelezik magukat a következetes, speciális edzéssel, hogy növeljék az izomméretet, hogy felépítsék az erejüket, hogy felemeljék saját testtömegüket, amikor gyakorolják a csapásokat és képesek a megfelelő technikát használni. A szorítók, kötélcsúcsok és húrok felépítését gyakran alkalmazzák az erő növelése érdekében.

Megfelelő agilitás

Az agilitás arra utal, hogy hatékonyan és gyorsan átkapcsolhat több pozíció között – ez fontos a padlórutinok és az egyensúlyi gerendákon végzett gyakorlatok elvégzéséhez, mint például a hátsó lengéscsillapítás és a szalaggörcsök. Időmérő tesztet gyakran adnak a tornászoknak, hogy meghatározzák az agility szintet. Ezekben a tesztekben a tornászok általában arra kérik őket, hogy egy adott időszakon belül átlósan haladjanak át egy szobában. Ha nem felel meg bizonyos időigénynek, akkor a tornásznak javítani kell a munkát, mondja a 2012-es tanulmány, melyet a “Nemzetközi Sportfizikai Terápia” publikált. A tornászok agilitást tudnak fejleszteni gyakorló sprintek formájában egy nyolcas alak, vagy ugrás egyik oldalról a másikra nagyon gyorsan.

Maximális kitartás

Az állóképesség vagy az izom képessége, hogy a fáradtság növelése nélkül folyamatosan teljesítsenek, egy olyan fitnesz komponens, amely rutinszerűen kihívást jelent a képzés során. A tornászok az állóképességre támaszkodnak, így ismételten megismételhetik a különböző mozgásokat anélkül, hogy lendületet vesztenének. Képességük, hogy a gyakorlat során gyakorolják a rutinokat vagy a képzési programokat, következetesen közvetlenül korrelálhatnak az elvégzésük képességével. Mivel a hatalom és az állóképesség hiánya akadályozhatja a kaszkadőrök kivitelezését, a tornászok sok időt tölthetnek az erőviszonyok kiaknázásával, situps vagy más hasonló gyakorlatok készítésével.

A zsír és az izom pontos testtömeg-mérése olyan fitnesz összetevő, amely döntő a torna számára. Túl sok testzsír megnehezíti a tornászok szabad mozgását, miközben túl sok izom súlyosan növeli a súlyát, és gátolja a tornaterem képességét, hogy végezzen a különböző gyakorlatokat helyesen. Ennek eredményeképpen a tornászok mérése és mérése gyakran figyelemmel kíséri összetételét. Annak érdekében, hogy magas szinten lehessen végezni, a tornászok arra törekednek, hogy kompatibilis izom-, zsír- és csontarányuk legyen. Ez azt jelenti, hogy a tornászok keményen dolgoznak annak érdekében, hogy ne legyenek túl sok testzsír a súlyukhoz viszonyítva. A részletes táplálkozási tervek és edzésprogramok követésével a tornász képes lesz ellenőrizni a súlyát, miközben meggyőződik arról, hogy eléggé alkalmas arra, hogy korlátozza a nem kívánt zsír mennyiségét.

Ideális testösszetétel