A legjobb módja annak, hogy tisztítsuk meg a pattanást

Ha hajlamos az arcodra, akkor nagyobb eséllyel fejlődhet a pattanások más területeken, beleértve a hátat is. A pattanások rosszabbak lehetnek a hátadon, mivel a pórusok nagyobbak és fájdalmasabb aknecisztákhoz vezethetnek. Ha nem tudja tisztázni az akne saját otthonában, beszéljen egy bőrgyógyászgal az agresszívabb kezelésekről, például a lézeres terápiáról, a kémiai hámlasztásokról vagy a receptek erejéről az akne gyógyszereiről.

Viseljen könnyű ruházatot. A legjobb módja annak, hogy megszabaduljon a pattanástól, megakadályozza, hogy a hátsó pórusok eltömődjenek a szűk ruhák miatt. Válassza ki a pamut ingeket, hogy elkerülje az akne pattanások. Tartsa a haját felfelé és hátulról is, hogy szellőztesse a területet.

Zsuhanás izzadás után. Tervezzen zuhanyozást közvetlenül az edzés után vagy a forró napon kívül. A verejtékéből származó olaj eltömheti a pórusokat és ronthatja a hátsó pattanásokat.

Készítse elő a bőrt a kezelésre hámozó szivaccsal. Vigye el az elhalt hámsejteket, hogy előkészítse a bőrt az over-the-counter helyi kezelésre. Használjon szivacsot egy hosszú, kézzel rögzített rögzítéssel, hogy segítsen elérni a hátsó területet.

Válasszon egy test akne helyi kezelést. Vegyen fel egy pattanás elleni tisztítószert, amely legalább 2,5% benzoil-peroxidot tartalmaz hatóanyagként. Ezek könnyen megtalálhatók a helyi gyógyszertárban.

A test tisztítószert a hátára kell felhordani. Az oldatot 2 percig hagyja, majd hideg vízzel öblítse le. Törölköző szárítani a testet, mielőtt öltözött, mivel a benzoil-peroxid alkalmanként foltot ruhát.

Tartsa a pattanás elleni test tisztítószert addig, amíg a foltok eltűnnek. Ha szárazságot vagy irritációt tapasztal, használja a pattanások kezelését minden második nap, hogy lássa, ez megoldja-e a problémát.