A magas vérnyomásról és az alacsony pulzusról

A magas vérnyomás, amelyet magas vérnyomásnak neveznek, a test artériáiban jelentkező fokozott nyomásra utal. Az impulzusszám, másrészt, azt a mérést jelenti, hogy a szív üteme egy perc alatt megy végbe. Mivel az artériák ellenállása a nagy nyomás miatt növekszik, a szív kisebb vérnyomást eredményez, ami csökkenti a pulzusszámot. Ez a jelenség normál körülmények között nem figyelhető meg, mivel mind a vérnyomás, mind a szívfrekvencia együttesen növekszik. Bizonyos betegségek vagy bizonyos vérnyomáscsökkentő gyógyszerek fogyasztása azonban a pulzusszám megfelelő csökkentéséhez vezethet.

Magas vérnyomás

A vérnyomás két szám formájában kerül rögzítésre. A szisztolés nyomás az artériákban jelentkező nyomás, amikor a szív összehúzódik, és megfelel az artériákban tapasztalt legmagasabb nyomásnak. A diasztolés nyomás az artériákban uralkodó nyomás, mielőtt a szív újra összehúzódna, és megfelel az artériákban a legalacsonyabb nyomásnak. A szisztolés nyomás 140 mm Hg vagy több, és a diasztolés nyomás 90 Hgmm vagy több, utalnak a magas vérnyomás.

Alacsony pulzusszám

A szív az artériákon át húzza a vért a test minden részébe, ami viszont kibővül és összehúzódik, hogy befogadja a véredést. A pihentető pulzusszám 60-tól 100-ig terjedő arányban a felnőttek esetében normálisnak tekinthető, attól függően, hogy az egyén gyakorolja-e a testmozgást, a sérülést és a betegséget.

Okoz

Azoknál az embereknél, akiknek magas a napi testmozgásuk, általában látják, hogy a vérnyomás magasabb a normálnál, de a pulzusszám nagyon alacsony. A nagyon alacsony pulzusszám szintén a bradycardia tünete, amely olyan tünetekkel járhat együtt, mint a gyengeség, fáradtság vagy légszomj. Ez is okozhatja az alacsony anyagcserét, az elhúzódó pihenést, az autoimmunitást vagy a neurológiai rendellenességeket. A magas vérnyomást a stressz, a betegségek, például a cukorbetegség, a vesék rossz működése, hormonális rendellenességek vagy más szív-érrendszeri rendellenességek okozzák.

Tünetek

Az alacsony szívverés tünetei: letargia, légszomj és ájulás. Azoknál az embereknél, akik nehéz gyakorlatokat végeznek, nem lehetnek tünetek. Ha erős tünetek jelentkeznek, azonnal forduljon orvosához. Magas vérnyomás is olyan állapot, amely észrevétlen maradhat, amíg olyan helyzetekké válik, mint a szívroham vagy a stroke. A hosszú idejű magas vérnyomás a létfontosságú szervekben bekövetkező kudarcokat, belső vérzést és görcsöket okozhat az agy duzzanata miatt.

szövődmények

Az elhúzódó alacsony pulzusszám gyakori ájuláshoz, szívmegálláshoz és akár azonnali fulladáshoz és halálhoz is vezethet, mivel a szívszövet elégtelen ahhoz, hogy elegendő vér legyen a szervezetben. Hasonló komplikációk figyelhetők meg a régóta fennálló és felügyelet nélküli magas vérnyomásban szenvedőknél. A szív és az erek falai vastagodnak a nagy nyomás miatt, és végül az artériák és a szív keményedését okozzák. Ezek a feltételek szívrohamhoz, stroke-hoz és létfontosságú szervi elégtelenséghez vezethetnek.

A vérnyomást vérnyomásmérő készülék segítségével mérik. Súlyos esetekben 24 órás vérnyomásmérés szükséges. A diagnózis magában foglalja a test szervek elemzését is, hogy megállapítsák a magas vérnyomás okozta károsodást. Ez magában foglalja az alapos orvosi vizsgálatot, a kórelőzményeket, az elektrokardiográfiát és a vér- és vizeletvizsgálatokat. Az alacsony szívfrekvenciát elektrokardiogram, elektrofiziológia, Holter-teszt és stressztesztek segítségével lehet diagnosztizálni.

Diagnózis

Az egészséges életmód, megfelelő gyakorlatok és tápláló étrend rendkívül fontos ahhoz, hogy a szíved jó állapotban legyen. Az ülőrészi életmód, az elhízás, a dohányzás és az ivás gyengíti a szívet, és magas vérnyomást és alacsony pulzusszámot okozhat. A stressz, a harag és az idegesség is kiváltja ezeket a feltételeket. Alternatív gyógymódok, mint a jóga, a meditáció, az akupresszúra, az akupunktúra és a reiki szintén segíthetnek megőrizni a vérnyomást és a pulzusszámot.

Életmódváltozások