Csípős csonttörés kezelés

A Greenstick törések egyedülállóak a gyermekgyógyászati ​​betegeknél, és a gyermekeknél a leggyakoribb törésvonalak. A növekvő csontváz anatómiai és fiziológiai különbségei miatt a gyermekek törései különböznek a felnőttektől. A gyermek csontjai lágyabbak és porózusabbak, mint a felnőtteké, ami másfajta törést eredményez.

Azonosítás

A zöld csonttörés csont hiánya. A MayoClinic.com szerint a gyermek csontjai lágyabbak és rugalmasabbak, mint a felnőttek, így valószínűbb, hogy inkább hajlamosak, mint teljesen eltörni. Hasonlóan a tavaszi fiatal ághoz, a csont elhajlik, és elszakad, de nem szakad meg teljesen.

Kinézet

A zöld törmelék törése talán nem olyan nyilvánvaló, mint más törött csontok. Mivel a csont nem szakad meg teljesen, a végtagnak normális alakja és mérete is megjelenhet. A gyermek panaszkodhat a fájdalomról, ha a szünet területét megérinti, és ők is őrködhetnek a fájdalomra panaszkodó végtagok mozgatása közben.

Diagnózis

Az orvosnak rendelnie kell a röntgensugarakat a törés azonosítására. Nem ritka, hogy az orvos rendelje meg mind a nem sérült, mind a sérült végtagok röntgensugarakat, hogy összehasonlító nézetekkel rendelkezzenek, a “Sürgősségi orvostani klinikai gyakorlat” szöveg szerint. Bizonyos esetekben a röntgensugarak mellett számítógépes tomográfia vagy CT scan is rendelhető.

Kezelés

A sürgősségi osztályon az öklös törés leggyakoribb kezelése a süllyesztés. A csuklya lehet gipszből vagy üvegszálból készült, amelyet a gyermek végéhez lehet alakítani. A sín más, mint egy öntött. Egy öntött tekercselt végig a végtag körül, ahol a sín olyan, mint egy félig öntött tekercs, amelyet rugalmas kötéssel borítanak, hogy a helyén tartsa. Néhány előre elkészített kereskedelmi kapaszkodó áll rendelkezésre, de gyakran nem illeszkedik megfelelően, és a törés gyengeségét okozza, a “Sürgősségi orvoslás klinikai gyakorlatát” jegyzi meg. Miután beültetett egy sínt, a pácienst arra utasítják, hogy kövesse nyomon egy ortopéd orvoshoz tartozó csont specialistát további értékelés céljából. A betegeket arra kérik, hogy alkalmazzák a jeget, és a sérülést követő első napokban megtartják a végtagot szakaszosan. A fájdalom és a duzzanat elősegítésére szolgáló gyógyszereket írják elő.

Bone Healing

A csontok gyógyulása több hete történik, vagy több hónapig tart. Az ízletes törés általában gyorsabban gyógyul, mint egy csont, amely teljesen megtörik. Az orvos rendszeresen szeretné látni a pácienst, hogy megvizsgálja, hogyan gyógyul meg a törés. Ismételt röntgensugarakat kell végrehajtani a gyógyulási folyamat megfigyelésére.