Astaxantin és fogyás

Ha szereted a lazac korallszínét, megköszönheted az astaxantint – egy pigmentet vagy karotinoidot, melyet mikroalgákban találhatunk, és felelős azért, hogy a tenger gyümölcseinek sokféle formáját rózsaszínűvé tegye. Bizonyíték van arra, hogy az asztaxantin orvosi haszonnal jár. Az asztaxantin egy antioxidáns, amely ígéretet mutatott a makuladegenerációra, a vaksághoz vezető szembetegségre. Az astaxantinnak más egészségügyi előnyei is lehetnek. A kutatók arra törekednek, hogy ezt az antioxidánst fogyasszák.

Az astaxantin magyarázata

Az asztaxantin színezik, ami természetesen előfordul egyes algákban és az óceánban található élesztőben. Pontosabban, megtalálja ezt a karcinoidot a piros élesztő Phaffia rhodozyma-ban. A Natural Eye Care honlapja szerint a Phaffia rhodozyma gyakran az ázsiai konyha része. Ha a halak és a rákok alga táplálkoznak, a pigment a testükbe kerül, hogy megváltoztassa a faj természetes színét. Ezért van olyan hal, mint a lazac, rózsaszín árnyalatú. Az egyéb tengeri alga, amelyről ismert, hogy garnélarák, rák és krill.

Astaxatin antioxidánsként

Az antioxidánsok olyan kiegészítők, amelyek segíthetnek megvédeni a sejteket a szabadgyökök által okozott károktól. Az emberi test számos szabad gyökök forrása. Ezek megtalálhatók az élelmiszerekben, a vegyi anyagok környezetben és a sugárzás a nap. A szabad gyökök megzavarják a sejtek regenerálódását, és a MedlinePlus felsorolja azokat a szívbetegségek és a rák lehetséges komponenseinek. Az asztaxantin antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy segíthet a szabad gyökök károsodásának megfordításában és megelőzésében.

Súlycsökkenés és astaxantin

A súlycsökkenés bonyolult folyamat. Medikus értelemben, ha fogyni akarsz, akkor kalóriahiányt kell létrehoznod, így több kalóriát égetsz, mint enni. Az emberi test energiát igényel alapszintű munkavégzésre. Kalóriára van szükséged, hogy csak egy szívverést tarts. A szervezet minden funkciója energiát kölcsönöz az étkezés során keletkező kalóriákból. Egy 2007-es tanulmány a Bioscience, Biotechnology and Biochemistry című folyóiratban azt jelentette, hogy az astaxantint tápláló elhízott egerek csökkentették a testtömeg-növekedést és a zsírlerakódást. Hiroshi Yoshida és munkatársai 2010. áprilisában az “Atherosclerosis” című folyóiratban azt írják, hogy az astaxantint kapott vizsgálati alanyok a vér trigliceridjének csökkenését és a HDL-koleszterinszint növekedését vagy “jó” koleszterinszintjét mutatták. Több kutatásra lesz szükség, mielőtt az asztaxantin kimutatható a fogyás szempontjából.

Astaxantin kezelési felhasználása

Az astaxantin tabletta formájában és élelmiszerforrásokból áll rendelkezésre. A természetes szemkörnyékápoló tabletta tabletta formájában napi 2 milligrammot 5 milligrammra emel. Növelje a lazac és egyéb rózsaszín tenger gyümölcsei mennyiségét az étrendben, hogy az asztaxantint természetes módon kapja meg. A Natural Eye Care azt mondja, hogy az asztaxantin terápiás dózisa 10-szer erősebb, mint az antioxidáns béta-karotin és akár 500-szor erősebb, mint az E-vitamin dózisai. Az oldal nem kínál orvosi vizsgálatot az állítás alátámasztására.

Figyelembe kell venni

Beszélje meg az étrendkiegészítőket, amelyeket orvosával szeretne bevenni a program megkezdése előtt. Egyes kiegészítők zavarhatják a vényköteles gyógyszerek felszívódását és hatékonyságát. Ha bármilyen krónikus betegségben szenved, ne fogyasszon étrendi kiegészítőt, például az astaxantint, anélkül, hogy előzetesen konzultálna orvosával. A testsúlycsökkenés az egészséges életmód megteremtéséből származik, és egy irányított étrendet és testmozgást igényel. A pirula önmagában segít a fogyásban. A legjobb módja annak, hogy csökkentsük a kilogrammokat a kalóriabevitel figyelemmel kísérésére és rendszeres edzésre.