El tudja-e fehéríteni a gyermek fogait fehérítő csíkkal?

Az otthoni fogfehérítő csíkok olcsó és könnyű opció azok számára, akik sárgulást vagy foltokat sértenek. Miközben egy ideig vannak, és a legtöbb felnőtt számára biztonságosnak tekintik, a zsűri még mindig eldönti, hogy a gyerekek használják-e őket.

Smile Brighteners

Az otthoni fehérítést úgy végezzük, hogy oxidálószert, például hidrogén-peroxidot tartalmazó tapadókorongot alkalmazunk. Naponta kétszer 14 napig alkalmazzák. Egy másik rendszer egy kis kefét használ, hogy peroxid alapú gélt alkalmazzon közvetlenül a fogakra.

A termék tesztelése

A 2004-es klinikai vizsgálatok során fehérítő szalagokat teszteltek 132 gyermeknél és serdülőknél, és megállapították, hogy a csíkok hatásosak és csak enyhe érzékenységet okoztak. Késõbbi kutatások szerint a betegek – felnőttek és gyermekek – fele és harmadrésze jelentette az érzékenységet, és hogy a gyermekek nagyobb valószínűséggel voltak érezni a kellemetlenséget, mint a felnőttek. Az amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia, amely a jelentést tette, szintén aggodalmát fejezte ki, hogy a serdülők és a tizenévesek túlzottan használhatják a terméket. Az AAPD szerint több tanulmányra van szükség, mielőtt meghatározná az életkort, amikor a termék biztonságos.

Határozat

Sok fogorvos nem javasolja a fogfehérítő szalagokat 16 évesnél fiatalabb betegeknél, vagy terhes vagy szoptató nők számára. Bizonyos termékek, beleértve a Crest 3D Whitestrips-et is, körültekintően járnak el, hogy a termék nem használható 12 évesnél fiatalabb gyermekek számára, és hogy a Crest Whitestrips Supreme csak a fogorvosoktól szerezhető be. : Ellenőrizze a gyermeke fogorvosát, mielőtt bármilyen fehérítő terméket használna.