Ivóvíz ital ivóvízként számít?

Dúsított porított italok kényelmes alternatívát kínálnak a finompék és egyéb táplálkozási italok számára. Mivel a legtöbb porított ital vizet kell feloldani, 2-3 literes ajánlott napi vízfelvételét úgy tudja kielégíteni, hogy vizet ad hozzá porított italkeveréséhez. A legjobb eredmény érdekében mérje meg az egyes italokhoz hozzáadott vízmennyiséget annak érdekében, hogy elegendő mennyiségű vizet kapjon a naphoz.

Meghatározás

A porított italok különböző ízeket és stílusokat tartalmaznak. Míg a tejsavófehérje por az egyik gyakori porított ital, a porított italok sokféle gyümölcsből, zöldségből, gyógynövényből és egyéb összetevőkből készülhetnek. A “Journal of AOAC International” 2006-os számában közzétett jelentés szerint a megerősített porított italok kiegészítik a vitaminok és ásványi anyagok kiegészítő mennyiségét, beleértve a B-2, B-5, B-6 és C vitaminokat is. A legtöbb porelt ital keverhető italokkal, például tejjel vagy gyümölcslével, a víz a legmegbízhatóbb választás a folyadékok feltöltéséhez.

Porított italok és hidratálás

Mivel a legtöbb por gyorsan feloldódik vízzel való keverés után, a por alakú italok többnyire vízből állnak. Az Egészségügyi Világszervezet szerint az átlagos nő 2,7 literre és átlagosan 3,7 liter vizet igényel naponta, hogy megfeleljen a szervezet szükségleteinek. Ha rendszeresen fizikai tennivalókat – például sport- vagy atlétikai tevékenységet folytat – rendszerint több vizet igényel, hogy naponta feltöltse a folyadékokat. A napi folyadékbevitel egyik leggyakoribb módja annak, hogy minden nap legalább nyolc 8 uncia pohár vizet fogyasszon. Mivel a por alakú italok főként folyadékot tartalmaznak, a porított italkeverékkel kevert 8 dkg vizet számíthat a napi vízigénye.

Számít?

Mindaddig, amíg a tejet vagy a gyümölcslé helyett vízzel kevered az italodat, a porított italt számolni lehet a vízbevitellel. Egyes porok azonban olyan összetevőket tartalmazhatnak, amelyek potenciálisan akadályozhatják a napi hidratálási célokat. Például ha a porított ital vizelethajtó anyagokat tartalmaz, például a pitypang leveleket, dehidratáló hatása lehet a folyadék szintjére. Az összetevőktől függően a porított ital más hatásokkal is járhat, például a kalóriák, fehérjék vagy rostok bevitelének nagymértékű növelésével. A legjobb eredmény érdekében nézze át a termék címkéjén felsorolt ​​táplálkozási tényeket, hogy megtudja, mennyit kell inni.

Biztonsági aggodalmak

Beszéljen orvosával, ha aggódik a jelenlegi hidratációs szintjével kapcsolatban. A porított italkeverék összetevőitől függően korlátozhatja a fogyasztását napi egyszeri adagolásra. Különös figyelmet kell fordítanod a napi fogyasztásra, ha porport sportokat vagy energiaitalokat veszel, amelyek nagy mennyiségű stimulánsokat tartalmazhatnak, mint a koffein és a cukor.