Klorofill az étrendben

A diétán belüli klorofill növelése az egyik módja annak, hogy támogassa az Ön egészségét és javítsa ételeinek táplálkozási értékét. A zöld zöldségekben, fűszernövényekben és algákban előforduló klorofill étrendkiegészítőként is népszerű. A klorofill fogyasztása minden nap előnyös az antioxidáns szintje, az immunrendszer és a méregtelenítés szempontjából, de ez nem helyettesítheti az orvosi ellátást. Forduljon orvosához, mielőtt kiegészítené az előírt gyógyszereket.

Ami

A klorofill a zöld levelek, amelyek színt adnak a növények leveleinek és szárainak, és a fotoszintézishez szükségesek. A növényi szövetekben a klorofill a fényt a kémiai energiává alakítja át, ami a növényegészségügy és a növekedés alapvető részét képezi. A klorofill kémiai szerkezete hasonlít a heméhez az emberi hemoglobinban, ami magyarázhatja a klorofill hagyományos felhasználását mint vérteret és tápláló tonikot. Ha a táplálék elkülönítése és kivonása céljából a klorofill gyakran nevezik klorofillinnek.

A klorofill táplálékforrásai

A klorofill minden zöld növényben és zöldségben jelen van, bár némelyik több mint mások. Dr. Michael Murray és Dr Jospeh Pizzorno, a “The Encyclopedia of Healing Foods” szerzői szerint a klorofill jó étrendi forrásai a brokkoli, a búzafű, a zöld leveles zöldségek és az algák, mint a spirulina és a chlorella. A klorofill kiegészítőként is megvásárolható, de biztosnak kell lennie abban, hogy minőségi terméket kap. A folyékony klorofill-kiegészítők kémiailag módosultak, hogy a klorofill vízben oldódjanak, és nem rendelkezhetnek ugyanolyan előnyökkel az egészségével, mint a növényekben és zöldségekben található természetes klorofill.

Klorofill egészségügyi előnyök

A klorofill rendszeres egészségmegtakarítási lehetőségeket kínál, ha rendszeresen bevonják az étrendbe. A felhasználók azt állítják, hogy a klorofill segít megszabadítani a méreganyagokat a vérből, elősegíti az egészséges bélmozgásokat, szagtalanítja a lélegzetet és az ürüléket, és modulálja az immunfunkciót. Egy 2007-es “Molekuláris Immunológia” című tanulmányában a Bhabha Atomkutató Központ indiai kutatói azt találták, hogy a klorofill stimulálja az immunrendszert egerekben és védi a sugárzás által kiváltott immunszuppresszust. A zöld leveles zöldségek és az algák a klorofill jó táplálékforrásai.

A klorofill biztonságossága és mérgező hatása

Ha a klorofillt egészben fogyasztják, vagy a klorofill-kiegészítőket a csomagoláson feltüntetett dózisban fogyasztják, a szövődmények valószínűtlenek. A Drugs.com szerint a klorofill túladagolása, amely klorofill mérgezést okoz, ritka, de előfordul. A klorofill mérgezés tünetei közé tartoznak az emésztési problémák, mint a hasmenés és a hasi görcsök. Ha tüneteket tapasztal és gyanítja a klorofill mérgezést, azonnal keresse fel a sürgősségi orvosi ellátást.