Tojásfehérjét használják a sütemények helyett az egész tojás helyett?

Egy ideális világban az édes fogaknak nincsenek egészségügyi következményei. Bármit is szeretne, bármikor bármit is szeretne, és soha nem kaphat egy fontot, vagy nem aggódna a szívedért. Sajnos nem tökéletes világban élsz – és ez azt jelenti, hogy néha módosítani kell kedvenc receptjeit a zsír csökkentése érdekében, vagy más étkezési korlátozásokkal kell dolgozni. Szerencsére a tojásfehérje helyett csak a tojás helyett jó süteményt készíthet.

Kiegyensúlyozó receptek

Az alkalmi pékeket a sütemény elég egyszerű. Hozzáadja a hozzávalókat a keverőhöz a kedvenc receptje szerint, sütje azt a szokásos serpenyőben, és általában jön ki. Azonban ez az egyszerű megközelítés nem választható a speciális táplálkozási igényű vagy korlátozott emberek számára, vagy olyan szakmai pékek számára, akik receptjeik finomhangolására törekednek egy meghatározott végeredmény elérése érdekében. Mielőtt megkezdi az összetevők megváltoztatását, hasznos tudni, hogyan hatnak egymásra, így kompenzálhatják a nem kívánt változásokat. A szakemberek erre utalnak a megváltoztatott receptek “kiegyensúlyozására”.

A tojások szerepe

A tojások különösen nehéz összetevők a kísérletezéshez, mivel sokféle módon befolyásolják a tortát. A tojásfehérje fehérjéi segítik a tortát, hogy beállítsa és megtartsa alakját. Tény, hogy a tojásfehérjék minden olyan struktúrát biztosítottak azoknak a lisztes süteményeknek, amelyek annyira trendiak voltak a századfordulón. A tojássárgák bizonyos mértékű zsírt tartalmaznak, ami segít a cake textúrájának lágyulásában. Lecitint és más természetben előforduló emulgeálószereket is tartalmaznak, amelyek segítenek a recept zsírok és tej keverékében. A tojássárgák gazdagságot adnak az ízeknek, és finom aranyszínt adnak.

Váltás a tojásfehérre

Néhány péknek be kell állítania receptjeiket a tojásfehérje helyett az egész tojás helyett étkezési okokból. Ez könnyebb beállítás, mint a tojások teljes eltávolítása, mivel a tojásfehérje még mindig képes a tortán. Néha, attól függően, hogy a recept, akkor lehet, hogy egyszerűen helyettesítheti a tojásfehérjét a kötet a hiányzó sárgáját. Két tojásfehérje vagy 1/4 csésze tojásfehérje egy egész tojásnak felel meg. A tesztcsokoládét ilyen módon kell sütni, csak a tojásfehérjét, hogy értékelje a receptre gyakorolt ​​hatást. Ha nedves, de rágós vagy szárazon van, kompenzálhatja a többi összetevőt.

Korrekciók

Ha a teszt torta torta rágós, de még mindig nedves, akkor elég zsírtartalmú, hogy nem fog hiányozni a tojássárgája. A probléma az, hogy a tojássárgák nélkül hozzá kell adni egy másik összetevőt, amely lágyítja a glutén fehérjéket a lisztben. Próbálja növelni a cukrot, vagy adjunk hozzá egy evőkanál növényi olajat a tojássárgák helyett. Ha a torta száraz, a növényi olaj nedvességet is biztosít a morzsának. Ön is hozzáadhat alacsony zsírtartalmú joghurtot vagy tejfölt a tojássárgáj helyett, amely lágyabb és habosabb torta lesz.