A gumiszerű vitaminok felszívódása a rágcsálók ellen

Gummy vitaminok és rágható vitaminok mind potenciálisan jó lehetőségek azok számára, akik nem tudják lenyelni a tablettákat. Ami a rágható vitaminokat illeti, egy kissé jobb választás nem az, hogy jobban felszívódnak, hanem több tápanyagot és nagyobb mennyiségű tápanyagot tartalmaznak, mint a gumiszerű vitaminok.

Mind a rágótabletta, mind az gummiák gyorsabban felszívódhatnak, mint a tabletták, mert a Nutrition and Dietetics Akadémia szerint rágja őket, mielőtt megemésztik őket, így az abszorpció nem jelent problémát. Általában a vitaminok többsége hasonló a biológiai hozzáférhetőség szempontjából. Például a C-vitamin tabletták, rágcsálók és porok mindegyike egyenértékű a biohasznosulásban, a Linus Pauling Intézet szerint.

Nehéz táplálékokat lehet belekeverni gumi vitaminokká, ezért nem hajlamosak annyi vagy annyi tápanyagot tartalmazni, mint a rágcsálók. A vas egy ilyen tápanyag, amelyet ritkán találunk gumiszerű vitaminokban. Hasonlítsd össze a vitaminok gumiszerű és rágható változatainak címkéit, és gyakran megtalálod, hogy a rágható vitaminok bizonyos tápanyagokat nem találnak a gumiszerű változatban. Bizonyos vitaminok esetében a gumiszerű verziónak nem lehetnek több mint felét a vitamin tartalmát, mint rágható változatot. Ez a rágható vitaminokat kissé kényelmesebbé teszi, hiszen valószínűleg minden tablettában megkapja mindazt, amire szüksége van.

Hatékony felszívódás

Tápanyag tartalom