A gyomorhüvely előtti étrend

A gyomorhüvelyes műtét egyfajta bariatric műtét, amely magában foglalja a gyomor egy részének eltávolítását, így vékonyabb hüvelyszerű gyomort hagyva. Mivel a gyomor nem annyira nagy, egyre teljesebben, gyorsabban válik, és segít a fogyásban. Bár a gyomorhüvely segíti a testsúlycsökkentést, az orvos továbbra is javasolhatja, hogy a gyomorhüvelyi műtét előtt speciális súlycsökkentő étrendet követeljen.

A preoperatív gyomorhüvely műtét célja kétszeres: az első a testzsír mennyiségének csökkentése. A testzsír csökkentése, különösen a hasban csökkentheti a zsír mennyiségét a máj körül. Ezt egészségesebbnek tartják, mivel csökkenti a sebész által a minimálisan invazív gyomorhüvely műtét során a máj megfertőződésének kockázatát. Egy speciális diéta csökkentheti a máj méretét is, növelve a sebészet biztonságát.

A kezelőorvosa néhány ajánlást fogalmaz meg a gyomorhüvelyes műtét előtt. A műtét előtt két héttel elkezdi a diétát. Kezdjen el 1000 és 1200 kalóriát naponta fogyasztani. Kerülje el a szilárd ételeket, kiegészítve a diétát proteinrázással és más táplálékkiegészítőkkel. Mivel ez a fajta étrend növelheti a vízveszteséget, 6 és 8 pohár folyadék fogyasztása közben fogyasszon étrendet. Az italoknak alacsony kalóriatartalmú és cukormenteseknek kell lenniük.

A gyomor hüvelyének előkezelő táplálékának alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmúnak kell lennie. Ennek az az oka, hogy amikor a szervezetnek nincs elég szénhidrátja, akkor glikogén tárolásait energiával kezdheti. Ez segít Önnek gyors súly és vízveszteség tapasztalatában. Annak érdekében, hogy teljes érzést lásson el és javítsa a szövetek javítását, napi 70 és 120 g fehérjét kell fogyasztania fehérjeitalok segítségével. Számos fehérje lehetőség létezik, de a tejsavófehérje-izolátum tűnik a legjobb a felszívódásnak, a Gastric Sleeve Patient Resource Center szerint. A teljes zsírtartalmú tej helyett keverje össze a port sovány tejjel vagy vízzel. Szója-tej is lehet opció, ha laktóz-intoleráns.

Bár lehet csábító a magasabb zsírtartalmú ételek fogyasztása a műtét előtt, fontos megérteni, hogy a gyomorhüvelyes műtét az életmód elkötelezettsége. El kell köteleznie magát, hogy kövesse az orvos ajánlásait a műtét előtt és után a fogyás sikere érdekében. Bizonyos esetekben, ha nem veszít elég súlyt, vagy a máj túlságosan megnagyobbodik, előfordulhat, hogy nem lesz képes a műtéten átmenni.

célok

Alapvető iránymutatások

Fehérjebevitel

Figyelem