Allergia szemcseppek és terhesség

Ha terhes vagy, tudja, hogy megkérdőjelezi a szájon át történő alkalmazással kapcsolatos biztonságot a terhesség alatt. De nem gondolhat olyan helyi gyógyszerekre, mint a szemcseppek, mivel bármilyen hatással lehet a csecsemőre. A szemcseppek tartalmazhatnak szteroidokat, hisztamin-blokkolókat vagy hízósejt-stabilizátorokat, amelyek szintén megakadályozzák a hisztamin felszabadulását. Ha vörös, viszkető, duzzadt szemeket szenved a terhesség alatti allergiától, kérdezze meg kezelőorvosától, hogy milyen típusú allergiás szemcseppeket használ, mert egyes szemcseppek kockázatot jelenthetnek a gyermekükre.

Szisztémás felszívódás

A szemcseppek kis mennyiségét a szemcseppekben szisztémásan felszívják, vagyis hatással lehetnek a csecsemőre, különösen akkor, ha nagy mennyiségben használja őket. A cseppek behelyezése után villogó gombák okozhatnak kis gyógyszercsomagot a véráramba, Andrew G. Iwachof oftalmologa, a San Francisco Egyetem magyarázata. Dr. Iwach azt javasolja, hogy szemmel tartsa a szemét néhány percig bezárva, miután behelyezte őket a szemébe, minimálisra csökkenti a szisztémás felszívódást.

típusai

Egyes allergiás szemcseppek, mint például a szteroidokat tartalmazó készítmények, csökkentik a gyulladást. Mások, mint például az antihisztaminok és az emésztőtest stabilizátorai, zavarják a hisztamin felszabadulását. A hisztamin felszabadulása allergiás reakciókat vált ki, mint például viszketés, duzzanat és vörösség a szemben.

EUROVOC

Az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügyi Hivatala az A, B, C, D és X betűjelek szerint osztályozza a gyógyszereket, beleértve a szemcseppeket is, az A, B, C, D és X betűjelek szerint. Az “A” kategóriába tartozó gyógyszereket terhesség alatt tesztelték, és nem voltak káros hatások. Az allergiás gyógyszerek ebbe a kategóriába tartoznak, az Aukland Allergy Clinic szerint. Sok allergiás szemcsepp a B vagy C osztályba tartozik. A Cromolyn szemcseppeket B kategóriába sorolták, azaz embereken vagy állatokon végzett kísérletekben nem észleltek káros hatásokat, bár terhes nőkön nem végeztek vizsgálatokat. Egyes antihisztaminok C kategória, ami azt jelenti, hogy az állatkísérletek potenciálisan káros hatással vannak a terhességre. Az állatgyógyászati ​​készítmények nagyon nagy dózisú, az eMedTV szerinti normál dózis 57 000-szerese, állatokban születési rendellenességeket okoztak.

szempontok

Számos gyógyszer a legsúlyosabb hatással van a magzati fejlődésre a terhesség első trimeszterében. Az allergének elkerülése a legbiztonságosabb kezelés a korai terhességben, de ha ez nem lehetséges, a cromolyn szemcseppek biztonságosan használhatók a terhesség mindhárom trimeszterében, állítja a NetDoctor UK gyógyszerész, Helen Marshall, aki javasolja a thrombocyta elleni szemcseppek terhesség alatt történő elkerülését. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen szemcseppet használna, beleértve az over-the-counter készítményeket.