Baba aszpirint a késői terhesség és a szállítás

Ha olyan rendellenességben szenved, amely a vérben vérrögök kialakulását okozza, előfordulhat, hogy terhesség alatt alacsony dózisú bébi-aszpirint kell szednie. A heparin, egy másik gyógyszer, amely megakadályozza a véralvadást, gyakran alkalmazza a bébi aszpirint, és csökkenti a vérlemezkék képességeit. A vérlemezkék a vérzés helyén vérrögképződést okoznak, ami megakadályozza a vérveszteséget. A legtöbb orvos azt javasolja, hogy a baba aszpirin 36 hetes terhességgel leálljon, hogy csökkentse a túlzott vérveszteség kockázatát a szállítás időpontjában.

Előnyök

A bébi aszpirin önmagában vagy heparinnal vagy egyéb vérhígítókkal együtt szedve csökkenti a terhességi veszteség kockázatát a trombózisos rendellenességek, például az antifoszfolipid szindróma vagy az örökletes vérrendellenességek miatt. Az ismétlődő vetélést szenvedő nők 10-20 százaléka, akiket három vagy több terhességi veszteségként sorolnak fel, az antiphospholipid szindróma, a Dimes márciusa szerint. A trombolitikus rendellenességek a placenta torzulását, a preeklampsziát vagy a koraszülött elrendezést is okozhatják, minden potenciálisan életveszélyes szövődmény, amely veszélybe sodorhatja Önt vagy gyermekeit.

kockázatok

Mivel a baba aszpirin megzavarja a thrombocyta aggregációt – a vérlemezkék összetapadásának képessége – növelheti a vérveszteséget a szállítás időpontjában. A nők általában normális adagolás mellett elveszítik a 200-300 cc-os vért, az 500 cc-ot meghaladó mennyiségű anyai vérzést, a Peg Palumbo nevű ápolónő és szülésznő szerint. A 30 cm-es mennyiség egyenlő 1 oz-val, így a 300cc körülbelül 10 oz. A vérveszteség. A 700cc-től 1000cc-ig terjedő vérveszteség sokkot vagy más súlyos anyai következményeket okozhat.

Időzítés

Kövesse orvosának utasításait, amikor leállítja a bébi aszpirint. A legtöbb orvos azt sugallja, hogy megállítja a gyógyszert, ha a baba elég nagy ahhoz, hogy kevés komplikációs esélyt kapjon, általában körülbelül 36 hétig. Lehet, hogy újra kell indítani a baba aszpirint szülés után, és folytatni kell a hat-nyolc héten belül a szállítás után, reumatológus Peter Shur jelentések UpToDate.

szempontok

A baba aszpirint csak akkor vegye be, ha kezelőorvosa ezt rendelte. Ne helyettesítse a szokásos aszpirint a bébi aszpirinnel. A szokásos aszpirin terhesség során szövődményeket okozhat, beleértve a halvaszületés, a növekedési retardáció, a születési rendellenességek, a magzati agy és a magzati szívbetegségek vérzésének fokozott kockázatát. Úgy tűnik, hogy az alacsony dózisú aszpirin nincs ilyen kockázattal, a Drugs.com jelentése szerint.