Bikram jóga a futó térdéhez

Ha a lábad hadsereg lenne, akkor a térdeid a lábad katonái lennének. Számos súlyt hordoznak, és végül a frontvonalakon járnak, különösen akkor, ha futsz, focizolsz, kerékpárod vagy más módon elvárod tőled, hogy sok mozgást és ütést érjen el – mondja az Amerikai Ortopédiai Sebészeti Akadémia. Valószínűleg véletlenül játszadozik, ha egy ínt húz, vagy térdre dobja az összehúzódást, amit sokszor a futó térdének neveznek. A fájdalomcsillapítás azonban olyan közel lehet, mint a legközelebbi Bikram vagy a forró, jógaosztály.

Fájdalmas Patella

A Runner térde az egyik módja annak, hogy leírja a süllyesztett térdvédőt, amely akkor következik be, amikor a patellája a térd elejéhez igazodik, a MayoClinic.com szerint. Az okok változatosak, de általában a futó térdje az erőteljes nagy ütésű testmozgásnak és az edzés előtti elégtelen nyújtásnak az amerikai ortopédiai sebészek akadémiája szerint. A térd helyreállítása nem a válasz, mivel nem nyújt hosszú távú megkönnyebbülést. Szélsőséges esetekben csak a műtét vagy az idő fogja meggyógyítani ezt a sebet, bár a térd nyújtása és masszírozása könnyebbé teheti fájdalmát, és lazítson bármilyen feszültsé.

Gyógyító hő

Számos egészségügyi szervezet, köztük az American Nutrition Association, hitelhővel rendelkezik, amely képes csökkenteni a fájdalmat és javítani a fizikai egészséget. Az amerikai ortopédiai akadémia azt javasolja, hogy hőt alkalmazzanak az izomzat, illetve a fájó ízületek számára. Nyugat-Kanadában a Soft Health and Healing Clinic azt sugallja, hogy páciensei a nyújtás előtt nedves hőt alkalmaznak az izmokra, ami segít az izmok relaxálásában és mélyebb szakaszon.

Bikram jóga

A Bikram Choudhury által kifejlesztett Bikram jóga 105 fokos fűtéssel és 40 százalékos páratartalmú helyiségekben kerül forgalomba. Más szóval, elkezdesz izzadni, amint belépsz a szobába, ami kezdetben elsöprő lehet. Az alapító szerint a Bikram jóga gyakorlata magában foglalja a 26 testhelyzet szekvenálását a munka során, és összehangolja az egész testet. Choudhury úgy vélte, hogy a hő kiszabadítja a testét belülrõl. A 26 Bikram jóga testhelyzet által javasolt szinergia ellenére néhányan kifejezetten a térdre összpontosítanak.

Állás a Runner térdéhez

Nincs időd gondolkodni, mikor gyakorolsz a Bikram jógát. Hallgatja az oktatóját, és mozog, néha kellemetlen egyensúlyokra és testtartásokra, amelyek különböző izomcsoportokat és testrészeket adnak. Számos Bikram jóga testhelyzet megköveteli, hogy teljes mértékben kiterjessze a lábadat, amely segíti a szűk, fájdalmas térdek nyújtását, köztük az Állófej a térd pózhoz, a Kiegyensúlyozó pálcika, a Triangle póz és a Locus póz. A Bikram jóga nem lehet gyógyítás, de annál lassabb, ha e testtartások teljes kiterjedésébe nyúlnak, annál jobb a térde.

Mielőtt elkezdené a Bikram jóga osztályát, mondja el az oktatónak a sérüléssel kapcsolatos tudását, hogy segítsen megváltoztatni azokat a pózokat, amelyek tovább térdelhetnek. Az ügyetlen és az Eagle pózok, amelyek megkövetelik, hogy sok helyet térjenek meg, nem segítenek meggyógyítani őket. Hagyja abba a gyakorlatot, ha a térdei fájni kezdenek, és emlékezzenek arra, hogy a relaxációs testtartás mindig rendelkezésre áll. A Bikram jóga önmagában nem viszi vissza azonnal a rendszeres edzésedre, ám annál gyakrabban gyakorol és térdre nyúlik, annál lazábbak lesznek a feszes izmok, és minél hamarabb meggyógyul a térde.

Az elkerülendő állók