Étrend magasvérnyomással rendelkező terhes nők számára

A magas vérnyomás, amelyet magas vérnyomásnak is neveznek, akkor fordul elő, ha a vér a szokásosnál nagyobb nyomáson halad keresztül. Terhesség alatt a magas vérnyomást gyakran elő-csillapításnak nevezik. A vérnyomása visszatérhet normális állapotba a babának megszületése után, de a terhesség ideje alatt normális szinten tartja a vérnyomását, annak érdekében, hogy egészséges legyen.

Az egészséges táplálkozás

A terhesség alatt az egészséges testsúly fenntartása csökkentheti a vérnyomását. Ha a szükségesnél nagyobb súlyt kapsz, akkor további stresszt helyezhet a testedre. Fókuszáljon az egészséges testtömeg megszerzésére normális adagok fogyasztásával, és koncentráljon a sovány fehérjék, gyümölcsök, zöldségek, teljes értékű gabonafélék és alacsony zsírtartalmú tejtermékek fogyasztására. A terhesség alatt egészségesnek tartott testsúly függ a növekvő csecsemő igényétől és a terhesség előtti súlyától, ezért beszéljen orvosával az egészséges testsúlytartományról az Ön számára.

A kiegészítők

Vegye ki az orvos által ajánlott szülés előtti vitamint. A szülés előtti vitaminokat úgy tervezték, hogy Ön és a baba az egészséges növekedéshez és fejlődéshez szükséges vitaminokkal és tápanyagokkal rendelkezzenek, és fontos részét képezik a terhességi étrendnek. Egyes vitaminok segíthetnek a vérnyomás szabályozásában is. A szülés előtti vitaminok magasak a folsavban, ami elősegíti a születési rendellenességek megelőzését. A New York Presbyterian Hospital szerint a folát / folsav pótlás alacsonyabb vérnyomáshoz vezet.

Víz

Igyál sok vizet a terhesség alatt. Az American Terhességi Szövetség javasolja, hogy naponta legalább nyolc pohár vizet fogyasszon, ha magas a vérnyomása és terhes.

Elkerülendő dolgok

Kerülje az alkoholt és a koffeint, ha magas vérnyomása van és terhes. Határozza meg a nátrium bevitelét úgy, hogy alacsony nátriumot tartalmazó élelmiszereket választ, és kevés vagy semmilyen sót ad hozzá az ételhez. A sült ételektől távol tartva a vérnyomást is csökkentheti.

ajánlások

Beszéljen orvosával a magas vérnyomás kezelésének egyéb módjairól. Előírhat gyógyszert, javasolhatja, hogy emelje fel a lábad, amennyit csak tudsz, és javasoljuk, hogy rendszeresen gyakoroljon. A terhesség ideje alatt lehet, hogy közepes testmozgást végezhet a legtöbb nap a héten, például a gyaloglás.