Forralt friss gyömbér gyökerek egészségesek inni?

A gyömbér nem csak az ízeinek az ételekhez való hozzáadását, hanem gyógynövényként is alkalmazható. A friss gyömbér gyökereinek forrása a vízben, hogy gyömbéres teát készítsen, az egyik módja annak, hogy adjunk hozzá több gyömbért a diéta. Habár a gyömbér általánosan biztonságosnak ismerhető fel, ha olyan mennyiségben használják, amely nagyobb, mint az élelmiszerekben jellemzően, bizonyos mellékhatásokat okozhat és bizonyos gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet, ezért kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt növelné a gyömbér bevitelét.

A gyömbér összetevői antioxidánsokként hatnak, korlátozzák a sejtek károsodását a szabad gyökökből származó anyagoktól, és segíthetnek a gyulladás, a daganatok, a magas vércukorszint és az émelygés korlátozásában is, az “Élelmiszer- és vegyi toxikológia” című februári tanulmány szerint. A gyömbér néha segít csökkenteni a terhességgel járó émelygést, közvetlenül az emésztőrendszerre hatva, hogy elkerülje a központi idegrendszeri mellékhatásokat az émelygés kezelésére szolgáló egyes központilag ható gyógyszerekkel kapcsolatban, és megjegyzi, hogy a “Journal of Midwifery & Women’s Egészségügy “2005-ben.

A gyomorműködés miatt jelentkező mellékhatások nem gyakoriak a University of Maryland Medical Center szerint, de tartalmazhatnak gyomorégést, gyomorhurutot, hasmenést és viszketést. A gyömbér tea étellel történő fogyasztása kevésbé valószínű, hogy ezek a mellékhatások. A MedlinePlus megjegyzi, hogy egyes nőknél a gyömbér vemhességi szintje nőtt.

A gyömbér számos gyógyszerrel kölcsönhatásba léphet, beleértve a vérhígítót és a cukorbetegség elleni gyógyszereket vagy a magas vérnyomást. Kezelőorvosa megmondhatja, hogy biztonságos-e az Ön számára, hogy inni a főtt friss gyömbérből készített teát, ha figyelembe veszik a gyógyszert, vagy ha korlátozni szeretné ezt a teát.

A University of Maryland Medical Center sürgeti az embereket az epekövek és a terhes vagy szoptató nők, hogy ellenőrizze az orvosával, mielőtt gyömbér, mert a lehetséges káros hatásokat. A központ azt mondja, hogy a vérzési rendellenességek és a vérhígító gyógyszerek, köztük az aszpirin szedése nem használhatja a gyömbért. Az Amerikai Terhességi Egyesület a gyömbérsütő teát valószínűleg biztonságosnak tartja, de valószínű, hogy befolyásolhatja a baba nemi hormonjait, a MedlinePlus szerint, némileg vitathatatlanul.

Potenciális előnyök

Potenciális mellékhatások

Gyógyszer kölcsönhatások

Ki kéne kerülnie a gyömbéres teát?