Halolaj okozhat gázokat és gyakori bélmozgásokat?

A halolaj gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal és nagy mennyiségű omega-3 zsírsavval rendelkezik. A halolaj tápanyagai szintén segítik az agyműködést és csökkentik a szívbetegség, az ízületi gyulladás és a rák kialakulásának kockázatát, a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint. Forduljon orvosához, mielőtt kiegészítené az étrendjét, mert a halolaj mellékhatásokat okozhat, és kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel.

Omega-3 hiányosságok

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak egészséges egyensúlyára van szükség, hogy megakadályozzuk a különböző betegségekkel járó gyulladást. Azok a csecsemők, akik nem kapnak elegendő omega-3 zsírsavat a magzati fejlődés során, kockázatot jelentenek a látásproblémák és az idegrendszeri megbetegedések megelőzésére a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint. Az omega-3 zsírsav hiányosságai a felnőttek körében a depresszió és a hangulati ingadozások, a száraz bőr, a rossz memória, a fáradtság, a rossz vérkeringés és a szívproblémák.

Halolaj mellékhatások

Az éhomi vércukorszint emelkedhet, ha cukorbetegek vagy halolajszármazékok. A halolaj növelheti a makula degeneráció kialakulásának kockázatát, vagy súlyosbíthatja a tüneteket. A Maryland Orvostudományi Egyetem szerint a prosztatarák kialakulásának fokozott kockázata is társult. A halolaj-kiegészítők leggyakoribb mellékhatásai a következők: puffadás, viszketés, gáz és hasmenés. A halolaj pótlása a Medline Plus szerint is laza székletet, orrvérzést és kiütéseket okozhat. A táplálék kellemetlen szagot is hagy maga után. Az UMMC azt is megjegyzi, hogy a halolaj pótlása a bélrendszeri tünetek csökkentésében jelentkezhet.

Az ütközés minimalizálása

Vegyük a táplálékkiegészítőket az emésztőszervi mellékhatások megelőzésére. A fagyasztási kiegészítők a kezelés megkezdése előtt csökkenthetik a mellékhatásokat, ugyanúgy, mint az idő előtti felszabadulás. Ne szedjen naponta több mint 3 gramm halolajat, mivel ez zavarhatja a normál véralvadást és csökkenti az immunrendszer hatékonyságát.

Adagolás

A halolajat kapszulákban vagy folyadékként értékesítik. A szívbetegségek hatásainak ellensúlyozása érdekében naponta 1 gramm halolaj-kiegészítést vegyen be, naponta 2-4 grammot ajánlottak a magas koleszterinszint csökkentésére, a University of Maryland Medical Center szerint. Ugyanazokat az előnyöket élvezheti a dokozahexaén és az eikozapentaénsavak, például a makréla, a tonhal, a lazac, a hering és a laposhal magas szintű étkezési szokásaival.