A szeretett személy halála után ünnepekkel szembesülve

A szeretettől való elragadtatás soha nem könnyű, de az ünnepek úgy tűnik, hogy elmélyíti a bánatot, a magányt, a bűntudatot, a szorongást és a depressziót. Ezek az érzések egészen normálisak az ünnepek idején, az American Hospice Foundation weboldala szerint. Az ünnepeket jobban kezelheti a szezon átvétele helyett anélkül, hogy felveheti az Ön számára.

Ünnepi félelem

A szeretet nélküli nyaralás várakozása gyakran nehéz, mint az ünnep, az American Hospice Foundation szerint. Lehet, hogy ideges ünnepek és különleges ünnepek alatt érzed magad a veszteséget követő első évben, de a második év még nehezebb lehet. Ossza meg félelmeit és aggodalmait a közelgő ünnepi szezonban a közeli családtagokkal és barátaikkal kapcsolatban. Mondja meg nekik, mit tehetnek, hogy segítsenek neked.

Új hagyományok létrehozása

Ha megpróbálja tartani az ünnepi szezonját pontosan úgy, mint korábban, akkor valószínűleg fokozni fogja a veszteség érzéseit, a Bűnmegelőzési Hivatal szerint. Próbáljon valami mást, hogy segítsen Önt és családját továbbhaladni. “Az első karácsony az apám halála után új hagyománnyá vált” – mondja Cheryl Beach, aki 2003-ban elvesztette az apját 2003-ban az emphysema hosszú küzdelme után. “Karácsonykor találkozunk a testvérem otthonában, amit soha nem tehettünk, amikor az apám életben volt, mert túl beteg volt ahhoz, hogy elhagyja a házat. Mindig hiányozni fogunk neki, de valami mást tett, hogy mindannyiunknak sikerült megbirkóznia a veszteségével, különösen az első karácsonyi halála után. ”

Külön elismerés

Bizonyos családok kényelmetlenséget éreztek abban, hogy az ünnepek alatt különleges tiszteletet adjanak a szeretteiknek, a Bűnmegelőzési Hivatal szerint. Lehet, hogy üres helyet hagy az ünnepi vacsoraasztalnál, vagy gyertyát gyönyörködtet a tiszteletére. Kérje meg minden családtagot, hogy ossza meg egy különleges történetet, vagy jegyezze fel a memóriát, hogy helyezze a tálba, vagy tegye le a karácsonyfát. Készíts ki régi családi képeket, hogy segítsenek szikrázni az emlékeket.

Balance létrehozása

Az ünnepi szezon rohanása stressz okozhat a további bánásmód nélkül is. Gondolj arra, hogyan szeretné ünnepelni az ünnepeket az idő előtt. A Bűncselekmények áldozatainak Hivatala szerint Önnek egyedül kell egyensúlyba hoznia a társadalmi kötelezettségvállalásokat, ahol felszabadíthatja a szomorúság és a magány elfojtott érzéseit. Próbálj meg levelet küldeni a szeretteidnek, hogy búcsúzzon. A privát idő elhagyása a bánat elnyeréséhez könnyebbé teheti az érzelmi hullámok nyilvánosságra hozatalát.

Keress Profi Súgót

Ha úgy találja, hogy nem képes megbirkózni az ünnepi szezon alatt, akkor fontos, hogy szakszerű segítséget kapjon a bűncselekmények áldozatainak hivatala szerint. Egyesek kényelmet élveznek a vallási rituálék az ünnepek alatt. Mások támogatását egy támogató csoport vagy szakmai tanácsadó biztosítja. Az American Hospice Foundation azt javasolja, hogy olvasson néhány könyvet a bánatról, hogy segítsen megérteni a folyamatot, amellyel megy keresztül.