Túró előnyei

Ha a túróról gondoskodik, mint egy unalmas és unalmas diétás étel, talán még egy esélyt is adhat, mert nem csak neked jó, de igazán jól illik az ízletes és tápláló ételekbe. Minden pohár alacsony zsírtartalmú túró 163 kalóriát tartalmaz az aktív életmód táplálására, és táplálkozási értéket is hozzáad a táplálékhoz. Túrót tartalmaz az étkezésekbe, hogy élvezhesse a tápanyagtartalmának számos egészségügyi előnyét.

Teljes fehérje

A túrót fehérje csomagolja. Minden csésze 28 gramm fehérjét, vagyis a napi ajánlott fehérjefogyasztás körülbelül 47 százalékát adja az átlagos 150 fontos egyéneknek, az Iowa State University Extension által kiadott fehérjetartalmú iránymutatások szerint. Mint a többi állati eredetű fehérje, a túró minden szükséges aminosavat biztosít, ami a teljes fehérje forrását jelenti. A szervezet megszakítja ezt a fehérjét az egyes aminosavakba, majd újra összeszereli ezeket az aminosavakat az egészséges szövet fenntartásához szükséges új fehérjékké.

Kalcium és foszfor

A túró sajttal a csontok egészségét javítja a foszfor és a kalcium bevitelének növelésével. Mindkét ásványi anyag alkotja a hidroxiapatitot – a csontsűrűségért felelős ásvány. A kalcium szerepet játszik a szív- és izomfunkcióban is, miközben a foszfor segít a DNS szerkezetének felépítésében. Egy csésze túró 303 milligramm foszfort és 138 milligramm kalciumot tartalmaz. Ez az Ön által ajánlott napi foszforbevitel 43 százalékát teszi ki, és napi 14 százalék kalciumot tartalmaz, az Orvostani Intézet szerint.

Riboflavin és B-12 vitamin

A túró sajttal vitaminokat tartalmaz, és különösen gazdag forrása a riboflavinnak, más néven B2-vitaminnak és a B-12-vitaminnak. A riboflavin aktiválja az enzimeket a sejtjeiben, ez az enzimaktiválás lehetővé teszi, hogy az ételt felhasználható energiává alakítsa. A B-12 vitamin támogatja az agy működését és segíti a vörösvértestek termelését. A túrók mindegyik 1-es csészénye 0,4 milligramm riboflavint tartalmaz – a javasolt napi bevitel 36 százaléka a nőknél és 31 százalék a férfiaknál -, valamint 1,4 mikrogramm B-12-vitamin, vagy a napi ajánlott bevitelének 58 százaléka .

Megfontolások és szolgálati tippek

Túrós sajttal egészséges alternatíva a tejföllé a sült burgonyánál és édesburgonyánál – egyszerűen add hozzá a burgonyához és a mikrohullámú sütőhöz, amíg meleg, hogy a sajt elolvadjon. Adjunk hozzá egy kanál túrót a teljes búzából készült tésztához és a paradicsomos mártással, hogy hozzáadjuk a tejszínt és a tápértéket, vagy túrót használjunk a tojás vagy a tonhal szendvicsek helyett a majonézésre. A teljes nátrium-tartalom 918 milligramm nátriumot tartalmaz poháronként – csak félénk a napi 1500 mg-os napi nátrium bevitel kétharmadának, amelyet az American Heart Association javasol. A csökkentett nátriumfajták kiválasztása segíthet ebben a határon belül maradni.