Vajon a lányok sok időt töltenek a fürdőszobában a pubertás alatt?

Ha egy serdülő lány szülője vagy, akkor észreveheted, hogy több időt töltött a fürdőszobában a zárt ajtó mögött, mint a múltban. Ez valójában nem szokatlan, mivel számos oka lehet annak, hogy a serdülőkorú lányok plusz órákban jelentkeznek a mosdóban. Ha bejelöli Önnel, a tinédzser segíthet meghatározni, vajon egyszerűen valami extra felszívást hajt végre, vagy aggodalomra ad okot.

Menstruáció

A pubertás során a fiatal nők elkezdik a menstruációs ciklust, ami plusz fürdőszobai időt eredményezhet. Amellett, hogy elsajátítja a feladatokat, például az egészségügyi betétek cseréjét vagy a tamponok behelyezését, a lányok görcsöket és hasmenést tapasztalhatnak, ami további fürdőszobai időt vehet igénybe. Mivel a melegfürdők gyakran segítenek a menstruációs görcsök enyhítésében, a lánya kellemetlen érzést okozhat vagy extra zuhanást szedhet, mert aggódik a korához kapcsolódó szagok miatt. Beszélgetés vele a biztonságos és megfelelő menstruációs ellátással segítheti az aggodalmait, és elkerülheti az egészségügyi problémákat. Például, ha nem helyesen tamponokat helyez be, kellemetlen érzést vagy könnyezést okozhat.

Orvosi aggodalmak

A fiatal lányok körében gyakran előfordulnak húgyúti fertőzések, különösen akkor, ha szexuálisan aktívak vagy nem megfelelően tisztítják a WC-t. Ha a tinédzser egy UTI-val rendelkezik, gyakrabban használhatja a fürdőszobát, mivel ez a körülmény gyakran gyakori vizelést igényel. A nem megfelelő tamponhasználatból származó baktériumok, bizonyos fogamzásgátló eszközökhöz vagy szexuális úton terjedő betegségekhez kapcsolódó fertőzések okozhatják a hosszabb fürdő időtartamát. Ha a lánya aggódik amiatt, hogy terhes lehet, több időt tölthet a fürdőszobában is. Az UTI-ból vagy szexuális úton terjedő betegségben szenvedő lányoknak, valamint egy terhes serdülőnek orvosi ellátást kell kapniuk. Beszéljétek meg az orvosi kérdéseket közvetlenül a lányával, ha gyanítja, hogy szexuálisan aktív a pubertás alatt.

Hajeltávolítás

A pubertás során a lányok a testükön fokozódnak a szőrnövekedés, különösen a hónaljon, az ágyékon és a lábakon. A szőrtelenítés során a serdülők megnövekedett fürdőszobai idejét megmagyarázhatják ebben a szakaszban. A gyantázás, a szőrtelenítő krémek és a borotválkozás gyakran időigényes folyamatok, különösen akkor, ha egy lány először megtanulja, hogyan tudja biztonságosan végrehajtani őket. Azt is meg kell fontolnod, hogy talán a lányod elkezdte a szemöldökét felhúzni, ami időbe telhet. Meg kell vitatnia a biztonságos technikákat a nem kívánt testszőrzet eltávolítására vele, hogy elkerülje a vágásokat, égéseket vagy kiütéseket.

Primping

A lányok több időt tölthetnek a fürdőszobában, egyszerűen azért, mert egyedül töltik magukat, vagy ismerkednek meg saját testükkel. A sminkkel történő játék, a frizurák kísérlete, a körmök vagy a körmök festése és a tükörbe nézve meglehetősen gyakori a serdülő tevékenységek. Bár nincs ártalmas öltözködésben a játékban, nem szabad megkülönböztetni a sminket másokkal, és megvitatni a biztonságot, amikor elektromos fodrászszerszámokat használnak a mosdókagyló vagy a fürdőkád közelében lévő víz közelében.

Családi megoldások

A fürdőszobában megosztott csalódottsággal rendelkező családok rendezhetik a menetrendet, és elfogadhatnak bizonyos szabályokat, például a forróhengerek használata vagy a toll körömápolás nélküli elfoglaltsága alatt a fürdőszobában. A mosdó vagy tükör telepítése a lánya hálószobájában felszabadíthatja a fürdőszobát is. Ha aggodalmai merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy a plusz fürdőszobai idő jelezheti a szervezet problémáit – olyan tevékenységekkel, mint például a hányás vagy a méretarány elérése – talán ideje beszélni egy terapeuta vagy egy háziorvosával.