Nem a belső comb gyakorlatok terhesség alatt

A nem túl távoli múlttal a terhesség alatt végzett gyakorlatot veszélyesnek érezte az anya és a baba – biztosan nem éri meg annak kockázatát, hogy néhány felesleges fontot le kell tartania. Az idő megváltozott, és az OB-k és a szülésznők egyaránt arra ösztönzik a nőket, hogy a terhesség egész ideje alatt vegyenek részt egy rendszeres edzésprogramban. Bár általánosan biztonságosnak tekinthető, néhány dolgot kell figyelembe venni a terhesség ideje alatt, különösen a belső comb gyakorlatok végrehajtása során.

Kezdje korán. Ha úgy gondolod, hogy terhesség alatt szeretnél gyakorolni, kezdd el a lehető leghamarabb, lehetőleg mielőtt elképzeled. Ha már terhes vagy aktívabb akar lenni, akkor a terhesség alatt terhes lehet, ha okos vagy. Az American Terhességi Egyesület azt javasolja, hogy nagyon lassan induljon el, és ne kerüljön túlzásba magának. A belső comb gyakorlatok, amelyek csak a testtömegüket használják ellenállásként, jó kiindulópont.

Ne végezzen olyan belső comb gyakorlatokat, amelyek magas szintű egyensúlyt igényelnek. Ahogy a hasa nő, súlypontja megváltozik, és egyensúlyi problémák adódhatnak. Tartson olyan erős tárgyat, mint pl. Egy számláló vagy fal, amikor a belső comb gyakorlatokat álló helyzetben hajtja végre, mint például a kapu hintáit vagy a lábfejét.

Rendszeresen gyakoroljon. Az egyetlen módja annak, hogy eredményeket érjen el, a belső comb gyakorlatok rendszeres végrehajtása. A gyakorlatokat hetente kétszer vagy négyszer biztonságosan elvégezheti, legalább 48 órával az edzések között. A rendszeres testmozgás kevésbé stresszes a gyermekénél, mint a szórványos edzés.

Ne hagyja figyelmen kívül a fájdalmat vagy kellemetlenségeket az edzés során. A terhesség alatt a szervezet olyan hormonokat bocsát ki, amelyek növelik a testrészek lazaságát a belső comb gyakorlatokon, különösen a csípőjén és a medencénél, és nagyobb kockázatot jelentenek a sérülésekre ezen a területen. A szimfizis pubis diszfunkció a terhes nők körében gyakori állapot, amelyben a csontkötöző csontszálak nyúlnak ki. Ez instabil kismedencei kötődést eredményez, gyakran gyakran közepes vagy súlyos fájdalom. A belső comb gyakorlatok súlyosbíthatják ezt a feltételt, és kerülni kell azt, ha gyanítja, hogy SPD-vel szenved.

Ne végezzen belső comb gyakorlatokat, amelyek megkövetelik, hogy feküdjön hátra az első trimeszter után. A méh és a baba súlya serkentheti a véredényeket, korlátozza a vér áramlását Önnek és a baba számára.